Sjelden offroad-tøffing selges

Husker du denne? Dette eksemplaret er 25 år, men har bare rullet 38 000 kilometer.

PS Suzuki jeep 1 (Foto: Privat)
PS Suzuki jeep 1 (Foto: Privat)

Suzuki-Jeepen var en en liten farsott på 80-tallet. En skikkelig kultbil som også Brooms Jan Erik var stor fan av. Hans første bil var nemlig en Suzuki-Jeep.

Nå begynner det å bli langt mellom dem på bruktmarkedet - og det begynner å bli veldig langt mellom de fine eksemplarene. De fleste har enten blitt kjørt ihjel i terrenget, eller de har rustet bort. Men her er et eksemplar som har unnsluppet begge delene.

Morten i Bodø selger denne og vi måtte selvfølgelig ta en telefon for å få vite litt mer.

Suzuki-annonse
Suzuki-annonse

Klikk her for å se hele annonsen

Service i 2001

- Hei, hei, jeg ringer fra Broom og ser du har en gammel Suzuki til salgs....

- Ja, da har du kommet til riktig mann! Jeg har lagt den ut og har fått utrolig mye respons allerede. Var ikke helt bombesikker på om jeg skulle selge, men så fikk jeg veldig lyst på en Geländewagen og derfor selger jeg hvis jeg får god pris, forteller Morten.

- 38 000 kilometer på 25 år - det stemmer virkelig?

PS-suzuki-jeep-inni (Foto: Privat)
PS-suzuki-jeep-inni (Foto: Privat)

- Ja, det ser absolutt sånn ut. Den har stemplet 20 000 km service i 2001. Hatt to eiere før meg og den har nok i hovedsak blitt brukt som en ekstra-bil, på skogsbilveier og til jakt og lignende. Jeg fant haglepatroner da jeg ryddet i den etter at jeg hadde kjøpt. Det forteller jo litt.

- Det er jo rusten som først og fremst tar livet av disse, men denne bilen er så og si rustfri. Det eneste jeg har funnet er en liten rustflekk foran. Og det er sjeldent til disse å være, sier Morten.

Etterfølgeren: Les testen av sjarmtrollet Jimny her

Helt original

- Hvor i landet har den gått?

- I Mosjøen-området. Selgeren møtte meg på halvveien, i Mo i Rana, og det var strengt tatt langt nok å kjøre. Dette er ikke akkurat noen motorvei-bil. Lavt giret og litt ustø i kjøreegenskapene sine. Så den trives nok best på småkjøring. Eller i terrenget. Der er en helt rå!

- Det har vært så kaldt her at jeg ikke har våget å vaske den og derfor er den litt skitten på bildene. Men Suzukien ser veldig bra ut. 30-tommere og originale klistremerker på sidene, sånt synes jeg er litt moro. Førersetet er litt slitt på siden, men ellers er den helt original og akkurat som da den var ny, reklamerer selgeren.

Les mer om Norges mest solgte SUV - klikk her

PS-Suzuki-Jeep-bakfra (Foto: Privat)
PS-Suzuki-Jeep-bakfra (Foto: Privat)