Sjelden mulighet: Denne bilen er stemplet som «bevaringsverdig»

Disse dukker ikke opp så ofte – nå har du sjansen!

Nå har du sjansen til å sikre deg et aldri så lite Volvo-ikon – nemlig en original Volvo 245 GLT Turbo. Faksimile: Autodb.no
Nå har du sjansen til å sikre deg et aldri så lite Volvo-ikon – nemlig en original Volvo 245 GLT Turbo. Faksimile: Autodb.no

Gamle Volvoer kan være en god investering. Ikke minst hvis de er originale og litt sjeldne modeller.

Et eksempel på en slik bil er den vi omtaler her. Det er nemlig en 245 Herregårdsvogn. OK. Ikke akkurat noe å hoppe alt for mye i taket for, foreløpig.

Det som gjør denne veteranen fra 1983 noe utenom det vanlige, er at det er en GLT Turbo-modell. En aldri så liten familierakett, i sin tid, med 155 hks turbomotor.

Nå kan den bli din for 99.000 kroner.

Dette er bilene Volvo aldri laget

Bevaringsverdig

Ettersom det er en sjelden og original bil, har den fått et ganske eksklusivt stempel i vognkortet: Bevaringsverdig. Det er det altså kun spesielle biler som får.

Baksiden av medaljen, for de som eventuelt har lyst å finne på litt sprell med denne bilen, er at den ikke kan modifiseres eller gjennomgå tekniske endringer.

På en annen side: Du er uansett ikke tjent med å tukle for mye på en slik bil, utover det som var meningen fra Volvos side i utgangspunktet. Klassikere holder seg best i pris når de ikke er modifisert for mye, stylet i stykker eller blodtrimmet.

Volvo 240 Turbo: Nå er den veteranbil

Baksetet er av typen skinnsofa. Faksimile: Autodb.no
Baksetet er av typen skinnsofa. Faksimile: Autodb.no

Herregårdsvogn

Volvo var altså ganske fine på det. Stasjonsvogn var et alt for folkelig begrep på deres biler. Her skulle det hete Herregårdsvogn, ja!

Og i sin tid var nettopp 245 GLT Turbo en både dyr og eksklusiv modell. Hvis man plutselig dukket opp med denne i oppkjørselen, gikk umiddelbart diskusjonen rundt middagsbordene i nabolaget: Jøss, hvor har de fått pengene fra?

Broom-Benny har laget kjøpeguide på 240-serien og konkluderer slik:

Beste kjøp:

Originalbiler med lav kilometerstand og uten rust, samt fine turbo-biler - særlig stasjonsvognutgaven med turbo som ble produsert kun i 1983-1985 er svært uvanlig.

Sjekk hele kjøpeguiden for Volvo 240 her

Ment for USA

Toppmodellen GLT Turbo var særlig tiltenkt rike familier i USA. Mens det i Europa var familiens hovedbil, var det der en helt grei nummer to-bil!

Denne bilen er da også importert fra nettopp USA. Den har rullet 250.000 kilometer, har manuell girkasse med overdrive og sorte skinnseter.

I annonsen beskrives bil som hel og pen i karosseriet, og ikke minst: Rustfri.

262 C Bertone var uoppnåelig da den kom - men ikke nå lenger

Florida

Mye av forklaringen på at den ikke er plaget med rust, er at den kommer fra Florida-området. I tillegg fikk den ny originallakk i 2016, fordi den begynte å bli solbleket.

Selv om bilen ligger til salgs, opplyses det er ønskelig at også neste eier har planer om å ta godt vare på den gamle Volvoen. Er det deg?

Les mer om Volvo 240-serien i Brooms bruktbilguide her

I 2014 hadde Volvo-klassikeren 40-årsjubileum!