Det er mange som planlegger bilferie, med campingvogna på slep. Men ikke alle har skaffet seg sertifikat B/E   og da kan ferieturen være over før den har begynt. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen, ANB
Det er mange som planlegger bilferie, med campingvogna på slep. Men ikke alle har skaffet seg sertifikat B/E og da kan ferieturen være over før den har begynt. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen, ANB

Sjekk dette før du drar på campingferie

Flere og flere bruker campingvogn - og mange får en lei overraskelse.

Dersom du planlegger campingferie i sommer, men ennå ikke har tatt sertifikat for klasse B/E, er det kanskje for sent, skriver Avisa Nordland.

Blir man tatt uten gyldig førerkort for campingvogn, vanker det bøter. Men det er ikke det verste.

Del med dine Facebook-venner

Ferien over

Man kan lett se for seg scenarioet:

Campingvogna er pakket full, ungene er dypt inne i filmens verden i baksetet, og din aller første ferie med campingvogn er i gang. Så blir du stoppet uten å ha papirene i orden. Kanskje gjør det ikke så mye å få en bot, men langt verre blir det når du innser at ferien er over.

– Det er nok det som kanskje er det verste dersom man blir tatt uten gyldig førerkort. Da må man pent la vogna stå dersom man har tenkte seg videre. Det kan ikke være mye morsomt, sier John Skyrud som ser at det på ingen måte er gunstig med lange køer for å få sertifikatet for klasse B/E.

Fullt til over ferien

– Vi ønsker selvsagt at de som ønsker seg dette skal få det. Vi har satt inn tiltak for å korte ned køene, blant annet ved å ansette en ny sensor samt å leie inn ekstra folk. Dette håper vi skal hjelpe på. Men kommer du i dag for å sikre deg de nødvendige papirene til årets sommerferie, blir du skuffet.

– Hos oss er det fullt til over ferien. Oppfordringen må bli å være tidlig ute neste gang, sier Skyrud.

Færre tar sjansen

Tidligere har det vært vanlig for mange å ta sjansen på å legge ut på ferie med campingvogn uten å ha papirene i orden. Men nå virker trenden å ha snudd.

– Folk har helt klart blitt mer bevisst på dette de siste årene, og nå er det veldig mange som ønsker å melde seg opp til kurs for å få sertifikat for klasse B/E, sier kontorleder Widar Hansen hos Kjøreskolesenteret.

Lese flere bil- og morosaker i ANs motormagain her