Bolloré Bluesummer er en litt annerledes elbil, men kan være starten på noe stort.
Bolloré Bluesummer er en litt annerledes elbil, men kan være starten på noe stort.

Sjekk denne raringen 

Elbilen for deg som ikke har lyst til å være som alle andre. 

Har du lyst på elbil, men synes det har blitt litt i overkant mange vanlige Nissan Leaf, VW e-Golf og Tesla på norske veier?

Da kan denne raringen være løsningen for deg og for alle andre som vil skillle seg litt ut.
Dette er nemlig en elbil som helt klart vil stå ut i trafikken.

Fireseters cabriolet

Vi snakker om en fireseters cabriolet. Den har også litt likheter med en Beach Buggy, med sitt glassfiberkarosseri og spesielle design.

Rekkevidden er på 200 km og det er franske PSA som vil produsere og distribuere Bolloré Bluesummer, som det offisielle navnet er, gjennom sitt nettverk.

Det snakkes om et antall på rundt 3.500 biler i året.

Elbil-bestselgeren skal doble rekkevidden

Store planer framover

Bolloré er allerede en betydelig aktør i elbil-markedet,. De har designet og utviklet flere elektriske biler. De driver også en elektrisk bil-nettverksdeling i flere byer i Frankrike. Blant annet i Paris, Lyon og Bordeaux.

Nå vil de sammen med Peugeot og Citroën samarbeide om bærekraftig mobilitet. Først i Europa, men på sikt over hele verden. Det er med andre ord lite å si på de langsiktige ambisjonene her. Så det kan være vel verdt å merke seg navnet først som sist.

Planen er etter det vi forstår å utvide sortimentet etter hvert med både alminnelige personbiler og nyttekjøretøyer.

Vi tipper at de vil forsøke å selge denne i Norge også.
Vi tipper at de vil forsøke å selge denne i Norge også.

Bolloré er forresten et stort og allsidig konsern. De driver med logistikk, olje og media som primære geskjefter. At de nå har en avtale med Peugeot Citroën, vekker internasjonal oppmerksomhet.

Elbil-suksessen har fått en storebror

Kommer den til Norge?

– Vi er veldig stolte av dette samarbeidet. Det bygger på innovasjon og miljøforvaltning Det er et skritt fremover i utviklingen av massemarkedet for elektriske biler.. Det sier Vincent Bolloré, styreformann og konsernsjef i Bolloré, i en pressemelding.

Om denne snåle cabrileten kommer til Norge gjenstår å se, men det ville forundre oss om de ikke forsøker seg her hjemme også. Vi har jo, sammen med California, blitt elbilenes hjemmebane.

Brukt elbil: Derfor kan elbil være en dårlig investering