En av Genéveustillingens største og definitivt mest luksuriøse: Mercedes børster støv av Pullman-navnet.
En av Genéveustillingens største og definitivt mest luksuriøse: Mercedes børster støv av Pullman-navnet.

Sjekk denne luksus-doningen!

Diger luksusbil vekker oppsikt på bilutstilingen i Genéve.

Bilutstillingen i Genéve har akkurat åpnet dørene, og en av bilene som vekker aller mest oppsikt er denne: Mercedes-Maybach Pullman.

Her viser Mercedes bilen for rikinger og diktatorer som ikke akkurat har noe ønske om å holde en lav profil. Bare størrelsen er nok til at du kommer til å skille deg fra alle andre i trafikken!

Ikke spart på noe

Dette er nemlig 6,5 meter med bortimot påtrengende luksus. Når man lager en bil som dette er det ingen grunn til å spare på noe som helst - det har de heller ikke Mercedes gjort. 

Pullman kommer med fire bakseter vendt mot hverandre, eller du kan velge bare to - da har baksetepassasjerene et hav av beinplass. 

Innvendig er det eksklusivt skinn så langt øyet kan se, det være seg seter, vegger eller tak. Og mens vi er inne på taket: I kjent Maybach-stil er det et sett med gode, gammeldagse analoge instrumenter i taket, som viser temperatur, fart og tid. Slikt som er viktig for statsoverhoder på tur å følge med på.

Ikke det verste baksetet du kan sitte i ...
Ikke det verste baksetet du kan sitte i ...

Luksus-satsingen ble en flopp - les mer her:

Opplagt førstevalg

Tidspunktet for visningen av den nye modellen er langt fra tilfeldig. Nå feirer nemlig Mercedes-Maybach 50-årsdagen til det legendariske Pullman-konseptet, og tar opp arven etter ikonet Mercedes-Benz 600 Pullman.

I perioden fra 1964 til 1981 var den det opplagte førstevalget til en rekke statsoverhoder, kjendiser og regjeringer verden over.

Nå skal en ny modell forsøke å bli den nye målestokken for kommende generasjon av diktatorer og megastjerner.

Simen har reddet en sjelden luksusbil

"Kortversjon"

Dette er folk som til tider kan ha det riktig så travelt. Da er det jo greit å vite at motoriseringen står i forhold til utseendet. 

Under panseret finner vi nemlig en V12-motor på 6 liter. Den byr på over 500 hestekrefter og et voldsomt dreiemoment. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t ligger på rundt 5 sekunder, det tipper vi kjennes godt også i baksetet!

PS: Hvis du ikke har plass i garasjen, er det kanskje greit å vite at Mercedes også tilbyr en "kort" versjon av denne bilen.

Da heter den Maybach S 600 og måler 5,5 meter. Ikke akkurat puslete det heller!

Her er favoritten til de virkelig proffe gutta

Diktatorer, kjendiser og rikingen har noe å glede seg til: Her er Mercedes-Maybach Pullman.
Diktatorer, kjendiser og rikingen har noe å glede seg til: Her er Mercedes-Maybach Pullman.

Morten kjører limo hver eneste dag