Sjekk den kilometerstanden

Hansjörgs Tesla har kjørt lenger enn de fleste.

SNART 1,9 MILLIONER KILOMETER: Hansjörg kjører sin Tesla Model S fra 2014 i snitt 60 mil – hver eneste dag. Foto: Skjermdump / YouTube
SNART 1,9 MILLIONER KILOMETER: Hansjörg kjører sin Tesla Model S fra 2014 i snitt 60 mil – hver eneste dag. Foto: Skjermdump / YouTube

– Jeg er ikke taxisjåfør eller noe sånt, jeg bare kjører for å oppleve verden, sier tyske Hansjörg von Gemmingen-Hornberg, i et intervju med YouTube-kanalen Watt Energy.

Ogvi kan med trygghet fastslå at Hansjörg er i overkant glad i å kjøre bil. De siste ni årene har han nemlig kjørt sin Tesla Model S nærmere 1,9 millioner kilometer. Det tilsvarer rundt 600 kilometer hver eneste dag, året rundt!

Det høres nesten utrolig ut, men det er en forhistorie her: Hansjörg kjøpte nemlig Tesla-aksjer på et tidlig tidspunkt, noe som etter hvert har gjort ham til en holden mann.

Så i stedet for å jobbe fra åtte til fire, har han råd til å ta helt fri og dra på oppdagelsesferd rundt omkring i verden. Han har blant annet vært i Kina, og siste tur gikk til Afrika.

– Det er bare snakk om fornøyelsesturer. Og lade, det gjør jeg gratis der Tesla har ladere, siden bilen ble kjøpt med gratis lading i hele bilens levetid, sier han fornøyd.

En stikksag ble løsningen på Kristoffers Tesla-problem...

LIKER Å KJØRE: Her sitter Hansjörg i en Tesla som har gått lenger enn de fleste. Nå går han for verdensrekorden. Foto: Skjermedump / YouTube
LIKER Å KJØRE: Her sitter Hansjörg i en Tesla som har gått lenger enn de fleste. Nå går han for verdensrekorden. Foto: Skjermedump / YouTube

Har byttet MYE

Nå er kanskje ikke Tesla Model S fra 2014 først og fremst kjent for sin fortreffelighet når det gjelder kvalitet, og den kjøreglade bilisten innrømmer at MYE har blitt byttet ut underveis.

Blant annet har han byttet batteripakke tre ganger, siste gang var i mars i år. Men holdbarheten har likevel vært meget bra – mellom 500.000 og 670.000 kilometer for å være nøyaktig.

Verre har det vært med motorene, her er det gjort mange store reparasjoner, inkludert et par motorskifter. Mye har imidlertid blitt fikset på garanti, så kostnadene har ikke vært så ille, bedyrer Tesla-eieren.

– Jeg er en forsiktig sjåfør og passerer sjelden 100 kilometer i timen, men det har vært mye problemer med motorene likevel. Det har vel blitt bedre på nyere Teslaer, sier han.

Millionbil som ny – sjekk hvor billig du får den nå

Her kan du se hele intervjuet (artikkelen fortsetter):

Går for verdensrekord

Hansjörg von Gemmingen-Hornberg har imidlertid ingen planer om å parkere den snart ti år gamle elbilen ennå. Målet hans er nemlig å kjøre bilen hele fem millioner kilometer.

Det er med andre ord lenge igjen til han er der, raskt regnet rundt 14 år hvis han fortsetter med 60 mil om dagen.

Om han skulle klare det, vil det være ny verdensrekord for privatbil.

Rekorden tilhører i dag amerikaneren Irv Gordon, som har kjørt over 4,8 millioner kilometer i en Volvo P1800 fra 1966. Bilen hans er den som med god margin har gått aller lengst i hele verden.

Enn så lenge.

Den rekorden kan du lese mer om her

Få også med deg denne: