Siste om SAAB: Løfte om penger og ny konkursbegjæring

Kinesisk samarbeidspartner vil investere 8 milliarder.

Saab geneve (Foto: Scanpix)
Saab geneve (Foto: Scanpix)

Youngman og Pang inngikk i sommer en avtale med Saab som sikrer de kinesiske selskapene 54 prosent av eierskapet i den svenske bilprodusenten.

Saabs Kinesiske samarbeidspartnere er klare for å investere 8 milliarder svenske koner inn i det konkurstruede Saab. I første omgang er det snakk om 2,2 milliarder. Resten av pengene vil komme trinnvis.

Dårlig tid

En investering i Saab forutsetter imidlertid at kinesiske myndigheter gir grønt lys til denne avtalen. Dette er i orden på lokalt plan, men ikke hos sentrale myndigheter. Der trenger kineserne mer tid på seg.

Og er det noe Saab har lite av – så er det tid. Uansett gir dette utspillet et ørlite håp om at anken på avslaget om frivillig rekonstruksjon kan endre status. Konkursbehandlingen skal etter planen finne sted allerede den 26. september.

Hva skjer med bruktbilprisen på Saab

Ny konkursbegjæring

Men også nye utfordringer står i kø. Forleden dag ble det kjent at 892 Saab-ansatte begjærte sin egen arbeidsplass konkurs, etter manglende lønnsutbetalinger.

Nå har det kommet en ny konkursbegjæring. Denne gangen fra et foretak. Hvilket foretak det er snakk om vil ikke den svenske tingretten offentliggjøre. Men det er over en hver tvil om at dette er ytterligere en ”stein til byrden”. Det fryktes også at det kan komme flere konkursbegjæringer de nærmeste dagene.

Del med Facebook-vennene dine

Se video: Se, så lystige de var en gang i tiden ...