Sinna svenske er verdens sterkeste

Kunne ha trukket over 50 campingvogner!

Scania oppslag
Scania oppslag

Sint heter det på motorspråket når man snakker om en motor med høy effekt. Med hele 730 hester og vanvittige 3500 Newtonmeter i dreimoment, setter Scania verdensrekord for lastebiler. Dette er verdens sterkeste lastebil, og virkelig en sinna svenske!

Miljøsnill

– Nå har Scania alle de tekniske løsningene og den motorplattformen som behøves for å møte de utslippskrav som innføres i slutten av 2013 med Euro 6-reglene, sa Scanias motorsjef Jonas Hofstedt under verdenslanseringen av verdens sterkeste lastebil.

Knuser Volvo

Det hersker en hestekreft-krig i lastebilverden. Volvo fikk masse PR i fjor da de slapp sin 700-hesters gigant. Nå kommer Scania og knuser dem.

V8-motoren i denne kraftpakka har utrolige 730 hester og 3500 Newtonmeter. Ikke bare er dette verdens sterkeste lastebil, men den tilfredstiller de fremtidige miljøkravene i Euro 6-reglene. Er det rart at Hofstedt er fornøyd?

Se Petter Solbergs Scania

Monstermotor

Scania og MAN snuser på fusjonsplaner.
Scania og MAN snuser på fusjonsplaner.

Scania er kjent for sine V8-motorer, og de har en nærmest sektartet fanskare også her i landet. Scania-sekten bør derfor være meget fornøyde nå, ikke bare fordi at de igjen er sterkere enn Volvo - men også for at teknologi fra denne monstermotoren kommer de mindre motorene til gode.

Samme teknikk

Den nye V8eren er helt integrert i Scanias moduloppbygde motorprogram. Motoren bygger på den plattformen, og den teknikken som brukes i Scanias 5- og 6-sylindrede rekkemotorer, samtidig som den deler flere funksjoner og komponenter med nåværende V8-motorer.

Krefter nok!

I forbindelse med lanseringen av den nye toppmotoren får samtlige Scania V8-lastbiler en facelift, dette for å skille dem fra sine "ikke-V-søsken."

50 campingvogner

Scanias V8-modeller dominerer lastebilmarkedets høyeffektsegment, med over halvparten av salgsvolumet over 600 hk.

Med en Scania V8 med hele 730 hester og 3500 Newtonmeter kan du trekke 50 tonn uten problemer. Det betyr at du bør ha nok krefter til å trekke tømmerlasset, eller hvorfor ikke 50 campingvogner!

Dette har du ikke sett gjort med lastebil!