Shenbao: Denne bilen har du sett mange ganger før

Nå har den gjenoppstått – under helt nytt navn.

Shenbao D Series Aero er navnet og den ligner mistenkelig på en Mercedes forfra   men under skallet skjuler det seg en gammel Saab.
Shenbao D Series Aero er navnet og den ligner mistenkelig på en Mercedes forfra men under skallet skjuler det seg en gammel Saab.

Saab er historie, men noen av modellene deres lever videre.

For å skaffe friske penger mens konkursen rykket stadig nærmere, solgte Saab i 2009 de tekniske rettighetene til gamle 9–5 og 9-3, til Kina.

Del med Facebook-vennene dine

Bygge videre

Kjøper var Beijing Automotive Group (BAIC), som er en Kinas største bilprodusenter.

Målet deres var å bygge videre på disse to Saab-modellene – og modernisere dem tilstrekkelig til at de kunne leve videre i mange år på det kinesiske markedet.

Slik så den ut mot slutten - Saab 9-5 som ble solgt til Kina.
Slik så den ut mot slutten - Saab 9-5 som ble solgt til Kina.

LES OGSÅ: Og dette er egentlig en Volvo

Mistenkelig lik ...

Siden oppkjøpet har vi sett noen konseptmodeller, men så langt ingen produksjonsklare biler.

På bilutstillingen i Shanghai akkurat nå har denne dukket opp: Shenbao D-Series Aero – en bil som først ser mistenkelig lik Mercedes E-klasse i fronten.

Men hva i ... Dette er ikke hva du tror!

Versting-versjon

Dette er imidlertid ingen Mercedes. Nei, her skjuler det seg i praksis en Saab 9–5. Mercedes-faktoren i fronten er forresten neppe tilfeldig – BAIC produserer nemlig også biler i samarbeid med Mercedes.

Slik bilen framstår i Shanghai skal dette være en ekte versting-versjon. Under panseret har den nemlig en 2,3-liters bensinmotor på 349 hestekrefter, 0–100 skal gå unna på rundt seks sekunder.


Foreløpig viser kineserne den bare som sedan - og det er uklart om det kommer stasjonsvogn-versjon av gamle Saab 9-5 etter hvert.
Foreløpig viser kineserne den bare som sedan - og det er uklart om det kommer stasjonsvogn-versjon av gamle Saab 9-5 etter hvert.


Bare sedan

En eventuell produksjonsklar modell, får nok også mer folkelig motorisering i tillegg.

Så langt har vi bare sett den som sedan, det er usikkert om kineserne også vil satse på stasjonsvogn. I Kina er stor sedan øverst på ønskelista hos veldig mange kunder, det er derfor også ventet av BAIC vil strekke bilen litt ekstra i forhold til Saaben.

LES OGSÅ: Denne Audien skal gjøre det skarpt i Kina

Ertet på seg Volvo

Tidligere har BAIC vist en elektrisk versjon av gamle 9–5. Den vakte stor oppsikt på grunn av navnet.

BAIC valgte nemlig å kalle den C70 – "tilfeldigvis" samme modellbetegnelse som Volvo har brukt i mange år. Det ble ikke spesielt godt mottatt hos svenskene ...

LES OGSÅ: Gammel Saab erter på seg Volvo

Kinesiske BAIC har kalt sin utgave av gamle Saab 9-5 for C70 -
Kinesiske BAIC har kalt sin utgave av gamle Saab 9-5 for C70 -

LES OGSÅ: De gjør comeback med ny SUV