Sexsymbolets veteran selges på auksjon

Har du hørt om Delahaye Type 175 S Roadster? Eller Diana Dors?

Diana Dors' Delahaye Type 175 S Roadster blir auksjonert bort i midten av august. Her snakker vi linjer! Foto: RM Auctions/ANB
Diana Dors' Delahaye Type 175 S Roadster blir auksjonert bort i midten av august. Her snakker vi linjer! Foto: RM Auctions/ANB

Du kan nesten ikke motstå den. Med en himmelsk turkis farge og noen usannsynlige smekre linjer var Delahaye Type 175 S Roadster den store bildrømmen for mange. Det skriver siste.no.

Mange drømte helt sikkert om Diana Dors også. Sammen med de tre M’ene, Jayne Mansfield, Mamie Van Doren og Marilyn Monroe, var kvartetten de store sexsymbolene på 1950-tallet. Alle fire spilte stort sett den samme type roller, og alle var blondiner. Og de frekventerte den franske rivieraen med jevne mellomrom.

Yngste eier av Rolls

Men det var et par ting som skilte Dors fra de andre. Hun var engelsk. Hun var ikke den stereotype «dumme blondinen». Og hun hadde en forkjærlighet for fine biler.

Diana-Dors
Diana-Dors

En av disse var nettopp denne turkise Delahaye Type 175 S Roadster med de smukke linjene. Og ettersom det var en cabriolet tilpasset utflukter langs strandkanten, var den sikkert perfekt til å gli ned promenadene i Monte Carlos, Nice og Cannes for en som var kronet sexsymbol bare 17 år gammel.

Dors kjøpte den ny i 1949, og ble solgt videre på 1970-tallet. Filmstjernen som døde av kreft i 1984 ble også den yngste eieren av en Rolls-Royce da hun kjøpte en helt ny som 20-åring. Allerede da hadde hun rukket å spille inn et titall filmer.

«Kun» 30 millioner

Nå er altså cabrioleten hennes til salgs. Delahaye Type 175 S Roadster er et sekssylindret monster med 165 hestekrefter, og det ble kun laget 51 modeller. Bilen er en 1949-modell, og signert designeren Jacques Saoutchik.

Bilen går under hammeren på auksjon «Sport & Classic of Monterey» 12.- til 14. august. RM Auctions har stipulert prisen til mellom 4 og 6 millioner dollar. Altså rundt 30 millioner kroner. Så det er bare å by. Men det koster å kjøre som en gammel sexbombe... (ANB)

Du kan lese mer om bil og trafikk i Motormagasinet hos siste.no - her: