Ikke bare har den en egenskap som mange nordmenn vil sette pris på, den er attpåtil lakkert i de norske fargene.
Ikke bare har den en egenskap som mange nordmenn vil sette pris på, den er attpåtil lakkert i de norske fargene.

Ser du hvorfor dette kan være en perfekt «Norgesbil»?

Det er én veldig god grunn til at denne bør passe godt for nordmenn.

Du har sikkert støtt på uttrykket flerfoldige ganger: Norgesbil. Men hva betyr det? Hva innebærer det? At en bil er spesiallaget for norske forhold? Men hva betyr så det?

Her er det åpent for mange tolkninger. Hvis man ønsker det, kan man godt argumentere for at Chevrolet Spark DXP, som du ser på bildet over, er den perfekte norgesbil. 

En norgesbil må ha egenskaper som vi nordmenn liker. Det betyr at den optimalt sett bør være grå (for mye farger sprer glede, og det vil vi ikke ha), ha et anonymt design (vi liker ikke å skille oss ut), ha høy bakkeklaring (det er viktig over byens voldsomt høye kumlokk som reiser seg som skyskrapere), være firehjulsdrevet (for den ene dagen i året veien kan være glatt), gå på diesel (vi liker å spare fire kroner i året på drivstoff, selv om diesel er både kreftfremkallende og mistrives i kulde), eller være elektrisk (da kan man skryte uhemmet i festlige lag over hvor mange kroner man sparer). 

10 ting du trenger å vite om dekkskift

Hva liker vi nordmenn best å spise?

Men hva mer kjennetegner nordmenn? Hva liker vi for eksempel best å spise? Den mest solgte middagen i Norge er Grandiosa Pizza. Ergo bør en ordentlig norgesbil ta hensyn til det. Og her kommer vår Chevolet Spark inn i bildet. For pizzakjeden Domino's tar sin pizza på alvor, og et problem er at pizzaen ofte er for kald før den kommer fram til kunden. 

Dette løses ved at bilen har fått montert en stekeovn rett bak føreren, slik at pizzaen er rykende varm. Ovnen kan nås fra utsiden av bilen, og holder perfekt temperatur for pizzaen.

Resten av interiøret er også skreddersydd for pizza, og har plass til opptil 80 pizzaer i esker. På taket er det et "Out for delivery" skilt, mens selskapets logoer er dekorert rundt omkring. 

Volkswagen stopper salget av enkelte nybiler

Vil bli laget i 100 eksemplarer

Bilen er ikke bare et morsomt konsept, men vil bli laget i 100 eksemplarer, som skal fordeles på 25 amerikanske byer. Bilen har fått navnet Chevrolet Spark DXP (Domino's Delivery Expert), og mannen som står bak bilen er den tidligere GM-mannen Kenneth R. Baker, sammen med Roush Enterprises og Domino's.

Utviklingen av DXP tok over tre år, og man valgte Chevrolet Spark fordi den er godt egnet til å komme seg hurtig frem i trange storbyer, samtidig som den er drivstoffgjerrig med sin rekkefirer på 1,2-liter.

For de som fortviler over at de ikke får kjøpe den, anbefaler jeg å vente noen år til bilene kommer på bruktmarkedet. Hvem vil vel ikke ha en bil med egen stekeovn rett bak føreren? 

Trykk "kjøp den nå", da har du brukt 72 millioner!