Hyundai Coupe rett forfra
Hyundai Coupe rett forfra

Ser du hva som er spesielt med denne bilen?

Bortsett fra at den ikke er noen utpreget skjønnhet..?

Denne fronten er det ikke mange standardbiler som kan matche.

Hyundai-designerne regner neppe denne Coupe-utgaven som en av bilene de er mest stolte av. Og særlig fronten er virkelig noe for seg selv:

Her gikk de nemlig fullstendig amok i antall lykter. Hele 10 (!) stykker er presset inn i fronten - det må være noe tilnærmet uoffisiell verdensrekord.

Rånete og rallyinspirert

- Det er jo ganske rallyinspirert dette. Og en eller annen på designavdelingen hos Hyundai må være ganske rånete - det er det ingen tvil om, sier Brooms designekspert, Ole-Martin Lundefaret.

- Det er jo litt tilbake til basics dette, ved å stykke opp alle lyktene. Smart hvis du for eksempel får en steinsprut, da holder det å skifte ut ett lykteglass. Men spesielt pent eller vellykket kan vi vel ikke si at dette er. Heller tvert imot, sier Lundefaret.

Lyst på brukt Hyundai? Her får du oversikten

Skremte bort kjøpere

- Denne bilen kom i 1999, da jobbet jeg med Hyundai. Syntes den var uproposjonert og rar den gangen, og det synes jeg fortsatt, smiler Brooms bilekspert Benny Christensen.

- Den kan vel ikke ha vært helt lett å selge heller?

- Nei. Den første Coupeen til Hyundai var en ganske stilig bil, men da denne kom, skremte den nok bort en hel del kjøpere. Og det er jo ikke så lett å skulle overtale kunder til å kjøpe en bil man selv synes er veldig merkelig, avslutter Benny.

LES OGSÅ: Her får du sportsbil til halv pris

Hva synes du? Skriv i vei i kommentarfeltet under: