Du gjenkjenner kanskje den berømte bil-logoen, men ser du hva resten er?
Du gjenkjenner kanskje den berømte bil-logoen, men ser du hva resten er?

Ser du hva luksusbil-merket driver med nå?

Her må det tenkes nytt.

Aston Martin har slitt økonomisk de siste årene, men vil nå satse på å bli et synonym for alt som er ekstremt luksuriøst. De vil ikke lenger prøve å være en rival for Ferrari, men går i stedet etter Hermes (et fransk motehus som har spesialisert seg på livsstilvarer, lærvarer, moteklær, parfyme, og alskens luksusvarer).

Som et ledd i denne nye strategien har man åpnet en butikk i Londons svært så eksklusive Mayfair-distrikt, men ambisjonene er langt større enn som så.

Snart kommer nemlig den første Aston Martin-båten, som vil bli laget i samarbeid med Quintessence Yachts. Inne i butikken får man kjøpt en barnevogn til 3.000 pund (laget i samarbeid med Silver Cross), og det florerer av dyre vesker, skjorter og jakker.

Prisen er voldsom, men er du Aston Martin-fan synes du kanskje det er verdt det...
Prisen er voldsom, men er du Aston Martin-fan synes du kanskje det er verdt det...

En av Norges billigste biler blir ny

Da butikken åpnet sa selskapets administrerende direktør Andy Palmer til Bloomberg:

– Ville det ikke vært flott, hvis du bodde i en Aston Martin-leilighet i en luksushavn, med din Aston Martin parkert nedenunder, og din Aston-Martin-båt forankret utenfor?

Skal man kjøre med Aston Martin-logoen på bøljan blå, må selvsagt båten være stilfull. 
Skal man kjøre med Aston Martin-logoen på bøljan blå, må selvsagt båten være stilfull. 

Å beholde eksklusiviteten

Strategien handler med andre ord om å beholde eksklusiviteten, men øke lønnsomheten ved å tilby andre produkter og tjenester. For Aston Martin er det viktig at det ikke blir FOR mange av bilene deres.

Da er de plutselig ikke så eksklusive lenger. Dette er også en utfordring i forhold til å bredde modellutvalget.

Så billig blir deres minste SUV

Stort salg betyr stor profitt på kort sikt, men hvis produktet blir relativt vanlig går eksklusiviteten ut vinduet, som igjen betyr at de mest pengesterke kundene fort vil se seg om etter noe annet.

Brexit hjelper

For Aston Martin sin del har det også hjulpet på med Brexit, da det svakere pundet har økt verdien av salg utenfor Storbritannia betraktelig.

–Brexit hjelper, det hjelper virkelig akkurat nå. Om det hjelper to år fra nå når vi forlater unionen vet jeg ikke, men akkurat nå er det svake pundet helt fantastisk, forteller Palmer.

De må stoppe salget av flere modeller

Mer sans for bilene deres? Se video under: