Sensasjonell prisbombe fra Skoda

Rommelig familiebil - til 201 400 kroner. Dette kommer til å bli en storselger.

PS skoda prisbombe
PS skoda prisbombe

Skoda har lenge vært kjent for å gi mye bil for pengene. Nå gjør ny motorteknologi at Octavia blir oppsiktsvekkende gunstig priset. En ny 1,2-liters bensinmotor på 105 senker innstegsprisen på Octavia til 201 400 kroner.

Det slår fullstendig knockout på samtlige konkurrenter. Ingen kan tilby så mye bil til hårfint over 200 000 kroner. Octavia er allerede en svært populær bil - med denne prisingen kommer den garantert til å klatre på salgsstatistikkene.

Sju forskjellige motorer

Ikke bare er innkjøpsprisen lav. Dette er også en rimelig bil å eie. Gjennomsnittsforbuket er oppgitt til 0,5 liter/mil, Co2-utslippet er på 144 gram/km. Dette gjelder femdørs-versjonen. For 16 000 kroner ekstra får du bilen med DSG-girkasse.

Til sammen kan du nå få Octavia med sju forskjellige motoralternativer, flere av dem kan du også få med firehjulstrekk.

Spesialmodellen "Laurin & Klement" tilbys nå med to nye motorer. Dette er en 1,4-liters bensinmotor på 122 hk og en 1,6-liters diesel på 105 hk.

Les testen på Octavia Scout - klikk her

Rush hos forhandlerne

Her får du en solid utstyrspakke. Prisene starter på 288 700 for bensinutgaven, mens diesel og "Laurin og Klement" kommer på 290 400 kroner.

- Her ser vi hva som skjer når en bilmodell matcher det norske avgiftsnivået på en nesten perfekt måte. Octavia er oppsiktsvekkende gunstig priset. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det blir rush hos Skodaforhandlerne nå, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

- Jeg har akkurat testet Octavia stasjonsvogn med firehjulstrekk. Det er en uhyre kompetent bil. Octavia var fra før et av de smarteste nybilkjløpene du kunne gjøre i Norge. Men denne prisnedgangen har modellen blitt enda mer attraktiv.

Les Bennys test på Octavia - klikk her

Smart nybilkjøp

- Men de fleste kommer vel til å kjøpe dyrere bil enn innstegsmodellen?

- Helt sikkert. Men i praksis får du nå en godt utstyrt og rommelig familiebil til under 250 000 kroner. Og du får altså en fullutstyrt spesialutgave til under 300 000. 1,6-liters diesel i "Laurin & Klement"-utgave er kanskje den aller mest interessante, i tillegg til innstegsmodellen. Dette framstår som et veldig smart nybilkjøp, sier Benny.

Duellen mellom Skoda Yeti og Nissan Qashqai finner du her:

Skoda Octavia er en pen bil. (Foto: Sigmund Bade)
Skoda Octavia er en pen bil. (Foto: Sigmund Bade)