Sementbilen som kom i mot mistet et hjul...

Ragnar så bare en skygge - så smalt det!

  Et drøy smell. Det konstaterer Ragnar Moen etter at hans Saab 9 5 stasjonsvogn torsdag ble rammet av et lastebilhjul på drøye 100 kilo i fronten. I 80 km/t setter det sine spor, og bilen fra 2003 kommer neppe på vegen igjen. Føreren slapp unna med et lite brannsår på håndleddet. (Foto: Tom Lysø, namdalsavisa.no/ANB)
Et drøy smell. Det konstaterer Ragnar Moen etter at hans Saab 9 5 stasjonsvogn torsdag ble rammet av et lastebilhjul på drøye 100 kilo i fronten. I 80 km/t setter det sine spor, og bilen fra 2003 kommer neppe på vegen igjen. Føreren slapp unna med et lite brannsår på håndleddet. (Foto: Tom Lysø, namdalsavisa.no/ANB)

Torsdag ettermiddag, like etter mørkets frambrudd, opplevde Ragnar Moen (57) sitt livs sjokk på landevegen.

På Fv 770 mellom Rørvik og Kolvereid i Nord-Trøndelag gikk rørvikmannens Saab 9-5 stasjonsvogn fra fullt funksjonell og operativ til fortapt vrak på et blunk.

Når han minst av alt ventet det, skriver Namdalsavisa.

Over 100 kilo rett i fleisen

– Fine kjøreforhold og jeg lå i vanlig marsjfart på strekket. Det vil si rundt 80 km/t. Den store mørtelbilen med henger kom altså i mot, trolig i nesten like stor fart som meg. Cirka 70-80 meter før vi skal passere hverandre ser jeg altså denne skyggen gli ut fra hengeren. Så smellen...

Det viste seg at det ytterste tvillinghjulet, 70-80 centimeter i diameter – og drøye 100 kilo dekk og felg, hadde falt av.

Og ikke nok med det; det indre hjulet hadde entret seg utover, slik at det hang ute på navet. Men så lenge hjulet var der, falt ikke akslinga ned, og ekvipasjen på om lag 50 tonn var noenlunde i balanse...

– Smellet var voldsomt. Jeg rakk ikke røre bremsen. Alt av kollisjonputer kom. Sekundet etter sto bilen fullstendig død, full av røyk, forteller Moen.

Del med Facebook-vennene dine

Rystet sjåfør

Først skjønte han ikke helt hva som hadde vederfart. Etter hvert ble det klart. Men det tok ei tid før «synderen», altså hjulet, ble påvist. Dekk og felg hadde da beveget seg om lag 100 meter tilbake fra stedet det hadde rammet Saab'en.

Moen kom seg ut av bilen, og ble ganske snart møtt av en noe rystet sjåfør på sementbilen, som i speilet hadde observert noe unormalt.

Lite brennmerke

– Bilen min sto så og si midt i kjørebanen, og det meste av vesker framme i motoren rant av den. Ikke noe pent syn, men jeg var heldigvis like hel etter hendelsen, sier føreren – og viser til unntaket: Et cirka kronestykke stort brennmerke på venstre håndledd; trolig varme fra ladninga i kollisjonsputa.

– Heldigvis kom det ingen biler like etter meg. Men kort tid senere kom en minibuss med tverr front og flere folk om bord. Faren ville nok vært til stede for større skadeomfang om et slikt kjøretøy hadde blitt truffet av det løpske hjulet, mener Moen.

Skader for 240.000 kroner

Midt i all dramatikken synes han at den andre sjåføren opptrådte fattet og korrekt. Samtidig er den tidligere mekanikeren på tunge doninger sin oppfordring at alle sjekker hjulbolter; særlig i etterkant av hjulbytte.

Skadene på personbilen er nå taksert til 240.000 kroner; hvilket er noe over dagens markedspris for et svensk konkursrammet kvalitetsprodukt av denne alder og type.

– Bilen vår gikk fløyten; samtidig som det nesten er utrolig at hendelsen kunne falle såvidt heldig ut for alle involverte, sier en lettet Ragnar Moen fra Rørvik.

Du kan lese mer om bil og trafikk på namdalsavisa.no - her:

Her kan du se hva som skjer når SUV-en mister hjulet