Har du en av disse i garasjen så har du et problem hvis du drømmer om høy bruktbil pris. Skal du kjøpe bil derimot kan de være gode kjøp.
Har du en av disse i garasjen så har du et problem hvis du drømmer om høy bruktbil pris. Skal du kjøpe bil derimot kan de være gode kjøp.

Selge en av disse? Da har du et problem

Noen bilmerker er langt mer tungsolgte enn andre.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei sann Benny!

Jeg er en av dem som sliter med å selge bruktbil og etter å ha lest på broom i morges skjønner jeg at jeg ikke akkurat er den eneste, tenker på saken med at det er prisras på bruktbil. Selv har jeg heldigvis mulighet til å la forhandler ta bilen, jeg venter på nybil, men ville forsøke selv først. Jeg regner med at det er forskjeller ute og går mellom ulike merker her. Hvilke merker er etter din erfaring de som er mest tungsolgte i bruktmarkedet nå? På forhånd takk hvis du kan svare!

Benny svarer:

Klart jeg kan svare!

Ja, det er store forskjeller mellom merkene. Enkelte bilmerker og modeller holder seg svært godt i pris, mens andre biler er tragisk tungsolgte.

Vi har selv nettopp vært igjennom det samme som deg. Ny bil er bestilt og vi hadde en "back up" innbyttepris på gamlebilen - som etter min mening var litt i laveste laget. Så bilder ble tatt og annonse lagt ut på finn.no.

Heldigvis ble den solgt etter bare halvannet døgn og vi sparte en månedslønn på det stuntet ... Men - igjen - det er pris og atter pris som gjelder. Man får det markedet vil betale, og ikke det man synes man bør ha.

Fransk er tungsolgt

Når det gjelder ditt spørsmål om merker som er tungsolgte, er det nesten lettere å finne de som er det - enn de som ikke er det.

Det meste av fransk er tungsolgt - og da kanskje med Renault i spissen. Fiat er heller ikke lett å selge og har et verditap godt over gjennomsnittet. Unntaket her kan være tøffe, kule og velutstyrte 500-er.

Nyere Opel er heller ikke lett å selge, det samme gjelder Chevrolet fra Korea. Det som før var Daewoo.

Det finnes også "hybrid-merker" her. Merker som har både veldig tungsolgte og veldig lettsolgte modeller. Nissan og Mitsubishi er eksempler på dette. Hos Nissan selgeres X-Trail og Qashquai lett, mens Note og Micra er tungt.

Gode nyheter for kjøper

Hos Mitsubishi er ASX og Oulander vinnere, mens Colt og Lancer er tungsolgte.

Har du en av sistnevnte har du rett og slett et problem. Som selger. Er man derimot på "kjøper'n" er dette biler man kan gjøre skikkelig gode kjøp på. Ofte gir de modellene som i markedet oppfattes som ukurante utrolig mye - og god - bil for pengene.

Det oppleves nok tungt for selger, men begrepet "kjøpers marked" har sjelden passet bedre enn akkurat nå.

LES: Nå er det prisras på bruktbil:

Stort arkiv
Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Begge er vinterdekk – bare det ene er forbudt

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: