Det er forsatt ikke for sent å kjøpe båt til årets båtferie. Illustrasjonsbilde: Scand 360 SE (Foto: Scand boats)
Det er forsatt ikke for sent å kjøpe båt til årets båtferie. Illustrasjonsbilde: Scand 360 SE (Foto: Scand boats)

Selg hytta - kjøp drømmebåten!

Det er utrolig hva du kan få for halvannen million...

Bølgeskvulp, måkeskrik, blå himmel, sol, bading i lunkent vann og salt havbris som kiler i neseborene. Dette er definitive suksessfaktorer på en vellykket sommerdag. Avslutter man dagen med et skikkelig skalldyrsmåltid og noe hvitt i glasset, så gjør ikke det saken dårligere.

Vi snakker så klart båt og sjø. For veldig mange av oss er det jo nettopp det som er ferie og sommer. Aller best blir det om man kommer seg ut på vannet – langt vekk fra husbeising, plenklipping og rydding i garasje og på loft.

Del med Facebook-vennene dine

Kanskje er det akkurat derfor så mange nordmann velger å feriere i båt?

Vi har vært på bruktbåt-jakt og kan nok en gang konstatere at båt ikke nødvendigvis er båt. Vi har denne gangen funnet tre svært forskjellige – og litt kostbare eksemplarer av arten.

2004, Nor-Tech 43. Kr 1 549 000.

Nor-Tech-43 (Foto:  Faksimile fra finn.no )
Nor-Tech-43 (Foto: Faksimile fra finn.no )

Se hele annonsen her:

Ønsker du deg tøffere skjærgårdsjeep enn naboen? Da kan denne være noe for deg og naboen får garantert ikke maken – for det finnes ikke!

Kameratene Trond Schou fra Drøbak og Nils Johnsen fra Oslo så mulighetene til å produsere og selge Hi-Performancebåter til det amerikanske markedet og har holdt det gående siden 1992.

Foruten å være svært raske er også Nor Tech båtene kjent for høy kvalitet, god finish og sjøegenskaper i særklasse.

Beistet er på rause 43 fot, eller litt over 13 meter om du foretrekker den metriske skalaen. En av tingene som er spesielt med denne båten er at den IKKE har to – men tre – motorer på til sammen ca. 950 hk. Nok til å flytte nærmere fem tonn strømlinjeformet, vakker glassfiberbåt i en hastighet av 54 knop!

Du kan ta med deg tolv venner om bord, men bare to av dem kan overnatte. Har du halvannen million liggende – så finnes båten rett utenfor Oslo.

Båten bærer navnet XO eller "kryss – null" som det sies på bygda – muligens oppkalt etter ankerdrammen?

Kjøpte båt uten å ha peiling på seiling:

1934, Colin Archer 46. Kr. 870 000.

Colin-Archer-46-fot
Colin-Archer-46-fot

Se hele annonsen her:

Denne damen heter Audhild og har trolig vært ute en stormnatt tidligere. Det er i det hele tatt en ganske merittert CV- den elegante Colin Archer skøyta på 46 fot kan vise til. Blant annet har hun vært på Shetland, Orkenøyene, Skottland, Hebridene, Østersjøen, Island og Svalbard.

Med andre ord – går du om en liten drøm om å bli "sjørøver" på egen skute, så er trolig Auhild et godt valg og en god partner.

Foruten seil finnes det også en drivkilde fra Ford Sabre på 120 hk under dekksplankene. Hun har sitteplass til ti og overnattingsplass til elleve.

Den berømte båtbyggeren Colin Archer ble født i Larvik og er mest kjent for å lage sjøsikre, vakre og gode båter. Det var vel således naturlig at en del av båtene han konstruerte ble brukt både som losskøyter og redningsskøyter.

Audhild her sin opprinnelse helt tilbake til 1934, men er naturlig nok oppgradert betydelig i årenes løp.

Her er det proppfullt av sjarm og nostalgi og rikelig med tauverk, lanterner i kobber og messingdetaljer. Dette er nesten en seter på sjøen!

En vakker båt behøver ikke koste skjorta:


2008, Scand 360 SE. Kr 1 590 000.

Scand-360 (Foto: Faksimile fra finn.no)
Scand-360 (Foto: Faksimile fra finn.no)

Se hele annonsen her:

Med 36 fot var Scand 360 den største modellen i Scand sitt program. Den fantes i fire forskjellige versjoner. Her er den i den åpne SE-utgaven med blant annet den smarte løsningen der kalesjen "trylles" bort i targa-bøylen.

Scand-båtene produseres i Norge, nærmere bestemt på Fevik rett utenfor Grimstad – altså midt i det blide Sørland.

SE-en byr på overnattingsplass til fire, fordelt i to lugarer. Designet er sporty og lekkert, men som så ofte ellers går dette i noen grad utover plassen og båtene har fått litt kritikk for nettopp dette.

Til gjengjeld er Scand kjent for å lage solide, gode båter med god finish og gode sjøegenskaper. På dette området innfrir 360-en så det holder! Skroget er forholdsvis smalt og spisst så her kan man holde god marsjfart selv når været er litt rufsete i tillegg er den tørr og fin selv i motsjø.

Dette er nesten som er sportsbil for sjøen!

Les også: Fire båter til 100 000,-