Illustrasjonsbilde: Seat Leon Sport
Illustrasjonsbilde: Seat Leon Sport

Seat Leon: Er ikke dette en fin julegave til kona?

Nå er det bare å kjøpe inn mye julepapir og ha stort juletre!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Fikk skikkelig motivasjon av adventskalenderen i dag og lurer på om jeg ikke skal gi kona noe hun virkelig ønsker seg på julaften, nemlig en bil!!! Vi har snakket om å kjøpe en bil nummer to en stund fordi at det er et skikkelig puslespill noen ganger å klare seg med bare en bil når man har to aktive unger og begge er i jobb.

Til nå har vi vært så fornuftige at vi har klart oss med bare en bil men det frister voldsomt å kjøpe en bil til, også fordi det bil bety mindre stress i hverdagen men jeg har ikke muligheten til å bruke så veldig mye penger på det. Kona kommer ikke til å ha en eneste mistanke for jeg er nå liksom den fornuftige som alltid sier at vi bør klare oss med en bil til økonomien blir bedre. Har tenkt at jeg kan legge 50 000 kroner i dette og det må være en bil som ikke er for kjedelig eller ser for traust ut. Kona er nemlig glad i fine ting : - ) Er det realistisk å få til det innenfor en sånn pris?

Benny svarer:

Ja – dette er en skikkelig julegave-ide, så det synes jeg du skal gjøre! Jeg regner med at hun har vært snill i år ettersom du vurderer en såpass stor gave?

Det er heller ikke til å komme i fra at dette – tross alt - er en praktisk gave. Tid er mangelvare i mange familiers liv, så noe som letter litt på logistikken i hverdagen vil jeg tro er kjærkomment.

Jeg sier som Alf Prøysen: Det vil hun sikkert ha, da blir hun sikkert glad, og at det er en nyttig ting kan ingen komme fra!

Hva som er fint kommer jo an på hvem du spør, men jeg skal i alle fall bidra med noen tips:

Honda Prelude, Mazda MX5, Seat Leon, VW Golf IV, Fiat Coupe, Audi A2 eller kanskje en Saab Cabriolet?

Skal jeg velge ut en, tror jeg at jeg tar Seaten. Den kan du gjøre veldig bra bruktkjøp på. Under skallet er dette samme bil som fjerde generasjon Golf, men mange (meg selv inkludert) synes designet er langt sprekere. I litt fin farge ser den skikkelig sporty ut.

Etter at Seat forsvant fra Norge, ble situasjonen på bruktmarkedet enda tråere. Det er positivt for deg som skal kjøpe. Den mest kurante motoren er nok 1,9-liters diesel, men du kan også ha det moro med 18-liters turbo på 150 hk. Eller hvis du skal være skikkelig fornuftig: 1,6-liters bensinmotoren. Den duger faktisk ganske bra den også.

Les mer om Leon: - Dette er en undervurdert bil!

NB: Husk å kjøpe mye innpakningspapir, nok tape og stort nok juletre!

Del med Facebook-vennene dine

Her må du lete: Gjør et kupp på de sjeldne bruktbilene


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Kristine fikk en Audi Q7 i julegave!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: