Utrolig tøff, sier Jan Erik Larssen om Sealegs båt med hjul (Foto: Benny Christensen)
Utrolig tøff, sier Jan Erik Larssen om Sealegs båt med hjul (Foto: Benny Christensen)

Sealegs: Går like godt til lands som til vanns

- Framtidens båter har hjul

Torsdag åpnet dørene for høstens stor båthappening for de maritimt interesserte, nemlig Båter i sjøen 2011 på Kadettangen i Sandvika rett utenfor Oslo.

Båter i sjøen er Nordens største, flytende båtmesse, og er en attraktiv markedsplass for hele Norges båtbransje. Her stilles det ut ca 450 båter, det er masse salgsboder, med alt fra maritim bekledning til sjømat – det er stands og aktiviteter av alle slag - dagen lang.

Nordens største, flytende båtmesse med 450 båter (Foto: Benny Christensen)
Nordens største, flytende båtmesse med 450 båter (Foto: Benny Christensen)

Båt med hjul

- Hi, hi... Nei så kult! Sier en tydelig opprømt Jan Erik Larssen da han får se Sealegs noe spesielle båter. De har nemlig hjul, og kan således gjøre akkurat som skipet til Askeladden - kjøre både til lands og til vanns.

Ved hjelp av patentert amfibieteknologi kan du med et tastetrykk gi den hurtiggående skjærgårdsbåten hjul og kjøre i land på steder du ikke trodde var mulig.

- De har bakhjulstrekk, men mot pristillegg kan du også få trekk få forhjulet, sier en representant fra forhandleren Rogaland Marine. Han understreker at han ikke et øyeblikk er i tvil om at framtidens båter har hjul.

Les også: Dette er den ultimate partybåten


Praktisk

Sealegs (Foto: Sealegs)
Sealegs (Foto: Sealegs)
sealegs-på-skjær (Foto: Sealegs)
sealegs-på-skjær (Foto: Sealegs)

Folk vil ikke ha begrensinger, utdyper han. Denne kan du sjøsette alene, gå i land hvor du vil uten å bli våt på beina. Er du så heldig å ha hus eller hytte med nærhet til vannet kan du ha båten stående trygt i garasjen og slippe å lure på om fortøyningen holder i uvær. Når du skal på båttur kjører du den bare ut i vannet, du behøver ikke utkjøringsrampe eller noe, den kommer fram nesten overalt også i gjørme og skråninger.

- Hvem kjøper båten?

- Flere og flere privatpersoner får øynene opp for denne båttypen. Såklart er både forsvaret og forskjellige redningsetater også på kundelisten.

Båten finnes i to størrelser, enten som 20 fot, eller som 23 fot. De gjør opptil 38 knop i vannet og på land er farten rundt 10 km/t.

Opp på Opera-taket?

- Du, sier Jan Erik – hadde det vært mulig å komme sjøveien til Oslo og så bare kjøre opp på Opera-taket med denne?

- He, he... Det har vi ikke prøvd, men jeg er overbevist om at det ikke hadde vært noe som helst problem, svarer den travle båtselgeren.

Del med Facebook-vennene dine

Nå er det tid for å gjøre et båtkupp

23-foteren gjør 38 knop på vannet.  (Foto: Sealegs)
23-foteren gjør 38 knop på vannet. (Foto: Sealegs)