Se VWs nye status-SUV

Her er rykende ferske spionbilder av VW Touareg.

Det nærmer seg andre generasjon av VWs status-SUV Touareg. Her er de beste spionbildene vi har sett av bilen så langt, knipset i USA. Bilen er kamuflert i fronten og hekken, men resten av designet er nå tydelig.

Touareg og søstermodellen Porsche Cayenne skal begge komme i ny utgave neste år. Den største endringen i forhold til dagens modeller er at vekten skal radikalt ned.

Sju seter

For Touaregs del blir det spekulert i en vektreduksjon på hele 300 kilo. Det er mye - og det blir spennende å se hvilke grep VW tar for å klare det.

For å se nye Touareg uten kamuflasje - klikk her:

Bilen vokser litt i alle retninger og ikke minst er det klart for en nyvinning som bør gjøre Touareg attraktiv for flere kjøpere: Nå får den nemlig mulighet til to ekstra seter bakerst. Sannsynligvis blir de best egnet for unger, men sju seter er uansett attraktivt i denne klassen.

Blir rimeligere?

De tunge og robuste linjene på dagens modell blir myket litt opp. Touareg får den nye "familie-fronten" og blir flere hakk mer sporty.

Produksjonen starter etter sommeren neste år og bilen kommer i salg som 2011-modell. Prissettingen blir spennende. Lavere vekt og utslipp vil også påvirke avgiftene, det er derfor grunn til å tro at prisene kan bli en god del lavere enn i dag.

Lyst på brukt Touareg? Les om den i Brooms bruktbilguide - klikk her:

VW-Touareg-010 (Foto: Scoopy)
VW-Touareg-010 (Foto: Scoopy)

VW Touareg 007 (Foto: Scoopy)
VW Touareg 007 (Foto: Scoopy)
VW Touareg 006 (Foto: Scoopy)
VW Touareg 006 (Foto: Scoopy)
VW Touareg 010 (Foto: Scoopy)
VW Touareg 010 (Foto: Scoopy)
VW Touareg 009 (Foto: Scoopy)
VW Touareg 009 (Foto: Scoopy)
VW Touareg 008 (Foto: Scoopy)
VW Touareg 008 (Foto: Scoopy)