Se Volvos nye statusbil

Nye S60 skal gå i strupen på Audi, BMW og Mercedes. Nå får du en sniktitt - på video:

Volvos nye S60   slik den framstår i promovideoen Volvo har sendt ut. Bilde hentet fra www.youtube.com.
Volvos nye S60 slik den framstår i promovideoen Volvo har sendt ut. Bilde hentet fra www.youtube.com.

Volvo har dryppet informasjon og bilder på kommende S60 lenge nå. Nå senest videoen du kan se under - som først ble lagt ut på Volvos egen facebook-side i romjulen.

Her får vi se bilen fra flere vinkler og såvidt også i fart. Vi ser den også i sparsomt lys - noe som gir et godt bilde av både front- og baklysene. Spesielt sistnevnte blir karakteristiske, med buer som følger de velkjente Volvo-skuldrene.

Falt mellom stolene

Nye S60 blir en uhyre viktig bil for Volvo. Med forgjengeren var ambisjonen å stjele kunder fra statusbilene i dette segmentet: Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes C-klasse. Det lyktes de aldri helt med.

S60 får du billig som bruktbil: Les mer her:

S60 falt litt mellom stolene og fikk også et i overkant langt livsløp. De siste årene var den solid frakjørt av de fleste konkurrentene.

Alternativ status

Volvo skal ha gjort hjemmeleksa bedre denne gangen. De satser igjen på karakteristisk og sporty design. Dette skal være status for de som ønsker å tenke litt annerledes enn "alle andre". Samtidig er det selvfølgelig fokus på sikkerhet, på komfort og på muligheten for heftig motorisering.

All usikkerheten rundt Volvo det siste året har gjort det vanskelig å spå når de nye modellene kommer. S60 skulle egentlig vært vist allerede i fjor, men nå er bilutstillingen i Geneve pekt ut som den store premieren.

I mellomtiden får du et godt inntrykk av bilen hvis du klikker på videovinduet under:

XC60 er en kjempesuksess for Volvo - les testen her:

Mer kamuflert: Dette er et av spionbildene som kom av S60 i fjor. (Foto: Scoopy)
Mer kamuflert: Dette er et av spionbildene som kom av S60 i fjor. (Foto: Scoopy)