Se spionbildene av nye Audi A6

Her er de aller første bildene av Audis store familiebil.

Audi A6 nytt oppslag spion (Foto: Scoopy)
Audi A6 nytt oppslag spion (Foto: Scoopy)

Også testsjåførene har sommerferie og i juli er det tradisjonelt stille på spionbilde-fronten. Men nå er det full fart igjen – og her er en av bilene vi har ventet lenge på bilder av.

Her har nemlig fotografene til Brooms tyske spionbildeagent Scoopy klarte i sikre seg en pen bunke bilder av det som skal bli fjerde generasjon Audi A6. Dette er aller første gang vi ser prototypen på nye A6 – med andre ord et skikkelig scoop!

Ikke rimeligere

Audi-A6-oppslag-spion (Foto: Scoopy)
Audi-A6-oppslag-spion (Foto: Scoopy)

Denne modellen har blitt en kjempesuksess for Audi og er også drømmen for mange norske familier med over gjennomsnittet god økonomi.

Det er dessverre ikke grunn til å forvente at neste A6 blir noe rimeligere enn dagens. Sannsynligvis heller motsatt – ettersom den kommer til å bli både større, mer teknisk avansert og enda litt mer eksklusiv enn dagens variant.

Den største endringen under skallet er at A6 nå går bort fra VWs såkalte c-chassis. Nå skal den i stedet bygges på det Audi kaller sitt Modular Aluminium Chassis. I praksis gir det Audi-ingeniørene friere tøyler. Det kommer også til å bety at konstruksjonen kan bli lettere, noe som er positivt for både kjøreegenskaper og forbruk/utslipp.

Se hvilken konkurrent som har klassens største bagasjerom:

Endringer i fronten

Utvendig satser Audi på en videreføring av dagens design. Den største endringen finner vi i fronten. Vi kan allerede på disse bildene se at lyktene blir større og mer aggressivt vinklet. Det skjer også mye under grillen. Det karakteristiske Audi-ansiktet er for lengst innført på alle modeller, nå kan det være på tide å utvikle dette litt videre.

Bakfra er det litt morsomt å se at kamufleringen er gjort slik at lyktene ligner veldig på andre generasjon A6. Men slik blir det helt sikkert ikke når bilen til slutt skal i produksjon.

Her kan du lese mer om brukt A6 i Brooms bruktbilguide

Audi-A6-ovenfra-spion (Foto: Scoopy)
Audi-A6-ovenfra-spion (Foto: Scoopy)

Funnet sin posisjon

Det er ventet at A6 skal vokse litt i både lengde og bredde. Både for å holde tritt med de argeste konkurrentene, Mercedes E-klasse og BMW 5-serie. Men også for å holde naturlig avstand til lillebror A4.

Markedsmessig har A6 funnet sin posisjon i forhold til de to tyske rivalene. Sprekt design og høy interiørkvalitet blir fokus også videre. Dagens A6 blir av mange regnet som den lekreste bilen i klassen. Den posisjonen legger Audi alt inn på å videreføre. I tillegg har de fokus på sportslighet og spreke kjøreegenskaper.

Mer lyst på Audi-SUV? Les testen av Q5 her

2012-modell

Her i Norge har stasjonsvogna alltid vært den mest attraktive utgaven. Den kommer selvfølgelig også, men først er det altså sedanen som har kommet så langt som til prototype.

Produksjonen av denne A6-generasjonen er ventet å starte våren 2011. Så kommer den på markedet som 2012-modell.

A6 på billigsalg? Les testen her:

Audi-A6-skrått-bakfra-spion (Foto: Scoopy)
Audi-A6-skrått-bakfra-spion (Foto: Scoopy)

Hva synes du - ser dette lovende ut? Skriv i vei i kommentarfeltet under: