Se som de ligner

Visste du at Petter Stordalen er italiensk bil? Brooms designekspert matcher biler med kjendiser!

Kjendis hvem er bil mann oppslag_edited 1
Kjendis hvem er bil mann oppslag_edited 1

Petter Stordalen og Fiat 500

Petter Stordalen har sin egen stil. Han er ikke så stor, men har definitivt mye energi og kraft. Utstråling har han absolutt, og kan virke på grensen til hyperaktiv. Så det må bli en bil som er litt enten-eller.

Den må være en kraftpakke. Den må ha stil. Den bør ha en kraftig underkjeve. Dette er jo bilen som ville tatt av seg i bar overkropp på et møte for å ta armhevninger. Petter Stordalen er en Fiat 695 Abarth ”Tributo Ferrari.”

Lyst på Fiat 500? Les testen her:
Jan Thomas og Ford Thunderbird

Ford-Thunderbird-blue-top-off copy (Foto: Ford, © dw hb)
Ford-Thunderbird-blue-top-off copy (Foto: Ford, © dw hb)

Her må vi ha en bil der fokuset er på det ytre. Jan Thomas er jo ikke ung, men ser ut som han har fått en facelift eller to - og har et litt stivt smil.

Glamour-faktoren må også være til stede. Han er definitivt en cabriolet. Jan Thomas har jo også amerikansk historie, og jeg tror vi må dit. Plastikk, facelift, design, en enten-eller-bil. Jan Thomas er retrodesign-utgaven av Ford Thunderbird.

Mer lyst på tysk cabriolet? Her er test på Audi A5 cab
Jens Stoltenberg og Lexus GS

Lexus_GS_Hybrid__edited-1
Lexus_GS_Hybrid__edited-1

Stoltenberg er jo en mann med makt og posisjon, men han er altfor folkelig til å være en Mercedes-Benz. Fargen må enten vært svart, som har litt sånn "offisiell" utstråling, eller sølv som er den folkelige.

BMW ville sagt for mye. Vi kunne landet på en sølvgrå Audi A6 stasjonsvogn, men valget blir japansk. En Lexus GS hybrid. Da blir det litt politikk og politisk korrekthet inni det hele også.

Se hele Lexus-utvalget i Brooms nybilguide - klikk her:Lars Monsen og Ford F-150

Ford-F-150-SVT-Raptor copy (Foto: Ford, © BW SM)
Ford-F-150-SVT-Raptor copy (Foto: Ford, © BW SM)

Dette er definitivt en bil som liker seg i terrenget. Monsen som bil må også ha plass til å pakke ekspedisjonsutstyr.

Tur-Lars har definitivt et eksponeringsbehov, så det kunne vært Jan Eriks Toyota Hi-Lux Arctic Truck ”Rødtøff”, men machoutstrålingen tar oss til USA. Vi snakker pickup, nesten 400 hester og spesialfjæring. Lars Monsen er en Ford F-150 SVT Raptor!

Martin Schanche og Lancia Delta S4

Lancia S4 copy
Lancia S4 copy

Her snakker vi en skikkelig kranglefant, med enorm utstråling, og definitivt høy mekanisk forståelse. Vi må ha intelligens og temperament. Et bra veigrep, og god kjøredynamikk.

Martin Schanche kjørte Ford og Opel i rallycrosskarrieren, men vi må til Italia. Til en teknologibombe med kompressor og firehjulstrekk. En Lancia Delta S4 - der har du Martin Schanche i bilversjon!

På jakt etter kul bruktbil? Sjekk utvalget i Brooms bruktbilguide: