Jaguar XF med 4,2-liters kompressormatet V8-er er nok til å gi mang en bilentusiast vann i munnen. Pristapet er imidlertid skremmende, og selv om den har tapt seg mye, er det nok dette en kostbar investering fortsatt.
Jaguar XF med 4,2-liters kompressormatet V8-er er nok til å gi mang en bilentusiast vann i munnen. Pristapet er imidlertid skremmende, og selv om den har tapt seg mye, er det nok dette en kostbar investering fortsatt.

Se så mye denne  verstingen har tapt seg

Over 450 hk, vanvittige ytelser - og et pristap du kan bli skjelven av.

Jaguar XF er en konkurrent til BMW 5-serie, Audi A6 og Mercedes E-klasse - altså et britisk alternativ til tyske premiumbiler.

Skjønt, det er en stund siden Jaguar i realiteten var britisk - de nye eierne er indiske Tata.

Og selv om det satses mer enn noen gang, er Jaguarer fortsatt et rimelig eksotisk og sjeldent syn på norske veier.

XF er faktisk den mest vanlige - men den bilen vi har funnet på bruktmarkedet er det likevel svært sjelden. Denne har nemlig en 4,2-liters V8-motor med kompressor som byr på vanvittige 460 hk - og den kostet over halvannen million kroner ny i 2008.

865.000 kroner 

Men som det ofte går med biler det selges lite av nye, og som i tillegg koster skjorta, så blir pristapet stygt. I dette tilfellet er det nesten så en kan miste ansiktsfargen. På seks år har den nemlig tapt seg 865.000 kroner. 

Noen har med andre ord kunne registrere at bilen har sunket i verdi med over 140.000 kroner i året.

Klikk her for å se hele annonsen

4,9 sekunder

Prisantydningen nå er på 655.000 kroner. Og for den prisen får du en villkatt som virkelig kan bite fra seg.

Den gidder ikke å koste bort 5 sekunder en gang på å nå 100 km/t - det klarer den nemlig på 4,9.

Lyden fra den svulstige V8-eren er alt i utgangspunktet svært så hyggelig. Men her er bakre del av eksosanlegget i tillegg til skiftet til sportseksos - bare for at denne katten skal snerre enda litt frekkere.

LES OGSÅ: Dette er verdens 10 verste biler

Konjakkfarget

Siden den ble levert i 2008 har den rukket å tilbakelegge det vi for eieren vil anta er svært så hyggelige 69.000 kilometer.

Første eier var faktisk Jaguar Norge - og historikken bør være god på denne bilen. 

For øvrig har den litt spesiell fargekombinasjon - hvit med konjakkfarget skinninteriør.Lekkert for mange, litt for spesielt for andre - og helt motbydelig for noen få.

Men de fleste vil være enige om at 20" hjul gjør seg på en slik versting - og soltak er aldri feil.

Bilen har også vært gjennom full DITEC-lakkbehandling.

LES OGSÅ: Denne nye Jaguaren skal gå rett i strupen på konkurrentene

Vekker oppmerksomhet

Det loves i annonsen at bilen vekker mye oppmerksomhet - og det tør vi skrive under på. For denne skiller seg så absolutt ut fra mengden - både når det kommer til utseende og lyd.

Men du må også regne med at nettopp det at den skiller seg sånn ut, også gjør at verditapet på langt nær er ferdig enda.

Det er få kjøpere på en slik bil - og du bør være forberedt på å beholde denne en stund om du kjøper.

LES OGSÅ: BMW eller Audi - hva skal jeg velge?

Kjedelige kostnader

Det er også noe så kjedelig som vedlikeholdskostnader. På bil blir slikt fort en kostbar affære - ikke minst på premiumbiler med store motorer.

Heldigvis har vi ikke hørt noen spesielle skrekkhistorier om driftssikkerheten knyttet til XF, den britiske stamtavlen til tross. Så hvis du har råd til å sette av en betydelig sum penger hver uke til drivstoff, ny slump øremerket service, dekk og deler og i tillegg tåler at verditapet vil fortsette, ja, så kan du få mye moro framover ...

LES OGSÅ: Dette er bilene som bryter oftest sammen