Se så glad Roy er i bilen sin

– Kjerringa mener jeg er litt overivrig.

Roy Lauritsen har en helt spesiell lidenskap for Ford – og er ikke redd for å vise det! 
Roy Lauritsen har en helt spesiell lidenskap for Ford – og er ikke redd for å vise det! 

Når du fyller kroppen med Ford-tatoveringer, propper stuen med effekter og ikke har telling på hvor mange Ford-modeller du har eid, ja da kan vi trygt slå fast at det er snakk om en tvers igjennom ekte entusiast.

Roy Lauritsen fra Bodø er et levende eksempel på at lidenskap rett og slett kan ta litt overhånd.

Her er det utelukkende ett bilmerke det går i, ingenting annet. Vi snakker Ford gjennom hele linja.

– Jeg har kjørt Ford hele livet, og hatt de fleste modellene. Siden jeg kjøpte min første Granada har det bare gått slag i slag, forteller Roy.

Det er Mondeo det går i – dog ikke helt en helt original en. Logoen i grillen er byttet ut med 'Black Beauty' som Roy kaller bilen sin. 
Det er Mondeo det går i – dog ikke helt en helt original en. Logoen i grillen er byttet ut med "Black Beauty" som Roy kaller bilen sin. 

Tatoveringer

42-åringen legger ikke akkurat skjul på lidenskapen heller. Så langt har han hele tre Ford-tatoveringer på kroppen. To på overarmen og den nyeste i rekken dekker hele underarmen.

– Jeg har selvfølgelig Ford-logoen, pluss at jeg har fått tatovert bilde av Mondeoen jeg kjører. Nå har jeg også fått en helt ny tatovering på underarmen som viser min lidenskap for merket, smiler Roy, og legger til at mange mener han er stein gal.

Startet egen Mondeo-klubb

Men det er ikke bare egen hud som får kjenne på lidenskapen til Roy. Også stuen hjemme i Bodø er tapetsert med Ford-effekter, noen ganger til stor fortvilelse for kona.

To av tre Ford-tatoveringer. Den største finner vi på underarmen. 
To av tre Ford-tatoveringer. Den største finner vi på underarmen. 

– Store deler av stuen er dekorert med Ford-emblemer, modellbiler og skilt. Jeg har også en glassmonter med Ford-penner, lommelerke og kopper, for å nevne noe. Kjerringa mener jeg er litt overivrig til tider, ler Roy.

Bodøværingen understreker at det er Ford Mondeo som står hjertet aller nærmest. Han trekker spesielt frem at det er kjørekomfort og design som gjør Mondeoen helt spesiell.

– Nå er det forresten to år siden jeg startet min egen Ford Mondeo-klubb. Det har blitt Norges største Mondeo-gruppe med over 2.000 medlemmer på Facebook, forteller Roy.

Her deles det både bilder av ulike biler, samt erfaringer og tips til service og vedlikehold. Nå i sommer skal dessuten Roy arrangere et Ford-treff i Bodø – her skal det allerede være opp mot 80 påmeldte.

Super-entusiasten Roy startet like godt sin egen bilklubb

Akkurat kjøpt sin 26. Ford

Hva Roy kjører på privaten er ikke noe poeng å spørre om. I stedet lurer vi på hvilken Mondeo 42-åringen har i garasjen for tiden.

– Jeg har faktisk akkurat hentet en ny Mondeo i Lillestrøm. Det er en 2011-modell Titanium, 163 hk og manuell kasse. Den trives jeg veldig godt i!

Og her er den nyeste tatoveringen i rekken.
Og her er den nyeste tatoveringen i rekken.

– Hvilken Ford blir dette i rekken?

– Å herregud, da må jeg virkelig begynne å telle her. Hmm, dette blir nok min 26. Ford om jeg husker rett, konstaterer Roy.

– Såpass ja! Men hva er planene videre nå?

– Nå er det å fortsette jobben i Mondeo-klubben, samt arrangere treff. Dessuten skulle jeg gjerne ønsket meg jobb i Ford, enten på delelager eller som selger. Akkurat nå er jeg ikke i jobb, så det må bli det neste målet, avslutter Roy.

Se flere bilder fra entusiasten i vinduet nedenfor:

Test Ford Mustang: Bilen som får solen til å skinne – hver dag