Se opp for denne hvis du skal på Harry-handel!

«Polisen» får ikke lenger tak i Saab - da må de tenke annerledes.

VW_Passat utdrag
VW_Passat utdrag

Politibil i Sverige har lenge vært bortimot ensbetydende med enten Volvo eller Saab. Men i og med at Saab-fabrikken ikke har kunnet levere biler siden april, har det blitt åpninger også for andre.

Det svenske politiet har derfor bestilt et femtitalls nye eksemplarer av Volkswagen Passat, som går under den ikke helt overraskende benevnelsen Passat Polis.

150-300 hk

Bilen er skreddersydd i samarbeid med Rikspolisstyrelsen, etter en omfattende kravspesifikasjon. Det betyr blant annet modifiseringer på understell og bremser. Alt nødvendig politiutstyr er selvfølgelig også på plass.

VW Passat Polis skal leveres med en rekke motoralternativer. Alt fra 150 hk (som neppe skal brukes til å fakke råkjørere) og opp til en kraftpakke på 300 hk. De ulike politidistriktene kan også velge mellom hvilket drivstoff de foretrekker, enten bensin, diesel eller gass.

LES OGSÅ: Det er forbudt i hele Europa - men svenskene har lov

Allerede på veien

Samtlige biler er utstyrt med DSG-automat, og mange av dem skal også leveres med 4Motion firehjulstrekk.

De første Passatene er allerede levert og innen nyttår skal alle være ute i tjeneste. Det er med andre ord all grunn til å holde seg på matta hvis du møter en av disse på svenske veier.

Del med Facebook-vennene dine

VW_Passat_polisen
VW_Passat_polisen

LES OGSÅ: - Hvorfor slipper svenskene unna når de råkjører i Norge?