På parkeringsboten sto det ingen sum Dag Olav Sørlie (50) fra Jessheim skulle betale. Fire uker senere fikk han inkassovarsel med purregebyr. (Foto: Bjørn Inge Jartun Rødfoss, rb.no/ANB)
På parkeringsboten sto det ingen sum Dag Olav Sørlie (50) fra Jessheim skulle betale. Fire uker senere fikk han inkassovarsel med purregebyr. (Foto: Bjørn Inge Jartun Rødfoss, rb.no/ANB)

Se nøye på denne boten!

Først fikk han parkeringsbot uten beløp. Så kom det inkassovarsel med purregebyr.

– Hvordan skal jeg kunne betale en regning uten beløp? Jeg kunne jo ikke bare velge et beløp å betale inn, sier Dag Olav Sørlie (50) til Romerikes Blad.

23. august hentet han en ferdiglaget pizza i Trondheimsveien 72 i Jessheim sentrum. Da han kom ut fra restauranten noen minutter senere, så han en gul lapp under den ene vindusviskeren.

Boten var utskrevet av Parkeringstjenesten AS, men manglet beløp. Dermed ble Sørlie rådvill.

– Boten ble utskrevet 21.33 denne fredagskvelden. Mandagen etter kontaktet jeg parkeringsselskapet. De ba meg sende inn bilde av boten. Det gjorde jeg, men så gikk det flere uker før jeg hørte noe, forteller Sørlie.

Brev med inkassokrav

27. september hørte han fra parkeringsselskapet. Denne gangen gjennom en regning i postkassen.

– Denne fakturaen inneholdt også et godt synlig beløp jeg skulle betale, sier Sørlie.

RB har fått se inkassovarselet. Her står det at den opprinnelige parkeringsboten var på 760 kroner. I tillegg har parkeringsselskapet lagt på et purregebyr på 63 kroner og en forsinkelsesrente på 3,56 kroner.

Dermed har Sørlie fått beskjed om å betale 826,56 kroner innen 8. oktober.

– Det var irriterende nok å få en parkeringsbot etter kun to minutter inne i restauranten. Men når det først hadde skjedd måtte jeg kunne forvente at de hadde rukket å legge inn en sum på regningen. For meg blir dette bare helt håpløst, sier Sørlie.

– Hva kommer du til å gjøre nå?

– Jeg må bare se an fram til betalingsfristen. Jeg har ikke lyst til å ha noe inkassokrav hengende over meg, men det blir også helt feil å betale en parkeringsbot jeg mener hadde vesentlige mangler. Akkurat nå er jeg litt i villrede i forhold til hva jeg bør gjøre, svarer Dag Olav Sørlie.

I Parkeringstjenesten AS legger de seg flate.

Skulle ikke skjedd

– At han fikk en regning uten beløp må skyldes en printerfeil, og skulle selvfølgelig vært oppdaget av vår parkeringsvakt, sier Tom Berge Gundersen i selskapet til Romerikes Blad.

– Er det greit å sende ut inkassovarsel med purregebyr når den første regningen ikke inneholdt noe beløp?

– Nei, og her legger vi oss flate. Det skulle vært sendt ut en ny regning med beløp, men den skulle selvfølgelig ikke inneholdt purregebyr. Det beklager vi, og kunden kan ta kontakt med meg så skal jeg ordne opp i det, sier Gundersen.

– Men kunden slipper ikke å betale boten?

– Nei, det kan han ikke. Han feilparkerte bilen, og vi har bildebevis som dokumenterer dette. Så hovedkravet må betales, sier Tom Berge Gundersen.

Les flere bil- og motornyheter fra rb.no her:

Les også: Eieren av denne BMWen skylder 7 mill. i parkeringsbøter!