Se Norges lekreste VW Passat CC

Nå selger Stian sin helt unike VW Passat CC.

VW Passat CC nytt oppslag (Foto: Privat)
VW Passat CC nytt oppslag (Foto: Privat)

Det var i vinter en gang at jeg måtte se både to og tre ganger på bilen som sto parkert utenfor Ullevål Stadion i Oslo. Ved siden av min alt annet enn nyvaskete stasjonsvogn sto det nemlig en bil som vakte enorm oppsikt på parkeringsplassen.

Jeg har kjørt Passat CC et par ganger og selvfølgelig sett den utallige ganger. Men likevel måtte jeg se litt ekstra på denne. Dette var nemlig en helt spesiell Passat CC. Foliert matt sort, med sorte felger og ikke en eneste kromstripe. Litt senket og med minst 18-tommere på vinterhjulene. Knallstilig, rett og slett.

Må ikke selge

I forrige uke skrev vi om brukt Passat CC her på Broom og i den forbindelse kom tipset om at bilen jeg hadde sett nå ligger ute til salgs. Eller som eieren Stian sier det - han vurderer å selge. 2010-modellen har rullet 29 500 kilometer og prisforlangende på 495 000 kroner er 90 000 kroner mindre enn den kostet ny.

- Jeg må absolutt ikke selge og jeg stortrives med bilen. Men du vet hvordan det er etter at man har eid en bil en stund. Da kommer lysten på noe nytt snikende. Så får jeg et godt nok tilbud, selger jeg, forteller Stian.

Klikk her for å se annonsen på Stians Passat CC

Nydelig design

VW-Passat-CC-skrått-bakfra (Foto: Privat)
VW-Passat-CC-skrått-bakfra (Foto: Privat)

- Fortell: Hvordan fikk du ideen til å skreddersy bilen på denne måten?

- Jeg må vel kunne si at jeg er over gjennomsnittet bilinteressert og hadde lagt merke til trenden med å foliere hele biler. Planen var egentlig å kjøpe en VW Scirocco og gjøre det med den. Jeg var hos en VW-forhandler for å prøve bil og der sto det helt tilfeldigvis en Passat CC utenfor. Den var nesten helt ny den gangen og jeg falt pladask. Så da ble det prøvetur med den i stedet, forteller Stian.

- Og jeg har aldri angret på at det heller ble Passaten. Jeg synes designet er nydelig og det stemmer liksom enda bedre i matt sort, uten noen form for reflekser. Da kommer linjene virkelig til sin rett. Jobben er forresten gjort av Pål Normann Myseth. En utrolig dyktig kar som har foliert veldig mange biler etter hvert.

LES OGSÅ: Avslørt: Mercedes kopierer BMW

Full pakke bil

- Men det er ikke bare folieringen som skiller den fra mer hverdagslige CC-er?

- Nei, dette er full pakke bil. Den er senket 40 mm foran og bak, H&R senkesett. Ruter og lykter er sotet. Det er 20-tommere på sommerhjulene og Carat utstyrspakke. Og så en skikkelig lang liste med ekstrautstyr, forteller Stian.

Akkurat den er litt for lang til at vi kan gjengi den i sin helhet, men her er noen høydepunkter: Navigasjon, skinnseter i perforert nappaskinn med ventilering og minne. 12-veis el. justering av forseter, parkeringsvarmer, ventileringmodus for sommer. Adaptiv cruisekontroll, dekktrykkontroll, lane assist, oppvarmede bakseter og panorama glasstak - for å nevne noe.

Se hvilken folkevogn som er jentenes favoritt

Diesel? Nei takk

VW-Passat-CC-interiør (Foto: Privat)
VW-Passat-CC-interiør (Foto: Privat)

- Du må ha hatt det moro da du satt og krysset av på utstyrslista?

- He, he. Jeg tok med det som var mulig å få av utstyr på 2010-modellen. Nå har den kommet også med oppvarmet frontrute, men denne har altså parkeringsvarmer med fjernbetjening og tidsur, da er det som regel i orden med isfri frontrute allikevel!

- De fleste kjøper denne med diesel, men du valgte bensin?

- Ja, noen prinsipper må man jo ha her i livet, og jeg foretrekker absolutt bensinmotor! Den kunne selvfølgelig hatt mer krefter. Men 160-hesteren er absolutt tilstrekkelig og ikke så dum for meg som er familiemann. Jeg har fundert litt på å bruktimportere en 3,6-liters V6, men det blir meningsløst mange avgiftskroner.

Denne venter mange på. Se det første bildet av nye VW Passat

Mange hundre bilder

- Helt til slutt må jeg jo spørre: Hvor mye oppsikt vekker egentlig denne bilen?

- Mye! Dette er ikke en bil for de som ønsker å stikke seg mest mulig bort. Her blir det bilprat omtrent hver gang du stopper på bensinstasjonen.

- Bilen har fått mange beundrende blikk og jeg vet ikke hvor mange hundre ganger den har blitt fotografert, både når den har stått stille og ute på veien, avslutter Stian.

Vite mer? Her er testen på Passat CC

...og slik ser den ut under folien. Kjøper du Stians CC kan du altså velge mellom to ganske forskjellige utseender.  (Foto: Privat)
...og slik ser den ut under folien. Kjøper du Stians CC kan du altså velge mellom to ganske forskjellige utseender. (Foto: Privat)

Hva synes du om foliering av biler? Skriv i kommentarfeltet under: