Se hvilken familiefavoritt som blir ny

Norsk storselger kommer i ny utgave - og det er på tide.

Touran detalj
Touran detalj

Touran har vært en kjempesuksess for VW helt siden lanseringen tilbake i 2003. Sju år er lenge for en bilmodell og til tross for en stor facelift underveis, er det ikke til å legge skjul på at Touran nå merker alderen.

Konkurransen i dette segmentet er også beintøff, og enda verre skal det bli. Ikke minst venter vi oss mye av kommende Ford C-Max.

Spennende nyhet: Les mer om nye C-Max her

Omfattende endringer

Men VW sitter selvfølgelig ikke på gjerdet.

PS-touran-innvendig
PS-touran-innvendig

Nå har de akkurat vist en kraftig fornyet Touran på Leipzig Motor Show. Det er snakk om videreutvikling av dagens modell og ikke noen helt ny bil - men endringene er relativt omfattende.

Den nye VW-fronten er på plass. Det er også forsiktige endringer på siden og hekken har helt nye LED-baklykter og en spoiler som skal gjøre bilen ørlite mer aerodynamisk.

Ny lysteknologi

Innvendig er interiøret oppgradert med nye materialer, nytt ratt (som vi også har sett på nye Golf) og detaljer som mer krom og nye nakkestøtter som gir bedre utsikt for de som sitter bak.

En rekke motoralternativer er på plass og også nye Touran kommer selvfølgelig i BlueMotion-utgave.

På Touran debuterer også VWs nye lysteknologi, kalt Dynamic Light Assist. Her er det montert et lite kamera på frontruta som kontrollerer lysene. Når du bruker fjernlys og møter andre kjøretøyer, sørger systemet automatisk for at lysene blendes ned.

Familiebussen: Les testen av Touran her

PS-touran-3
PS-touran-3