Se hvem som gjør varebil-comeback

Det gjør underverker med prisene.

Mitsubishi Outlander kan nå leveres med grønne skilter - og da går prisen helt ned i 229.000 kroner.
Mitsubishi Outlander kan nå leveres med grønne skilter - og da går prisen helt ned i 229.000 kroner.

Mitsubishi Outlander har i flere år vært en populær SUV på det norske markedet. Men da den kom i helt ny utgave, tredje generasjon i 2012, manglet det noe. Det var nemlig ingen varebilutgaven med grønne skilter.

Den norske Mitsubishi-importøren har etter alt å dømme hatt en lang og tøff kamp for å få bilen godkjent nettopp som varebil.

Men nå er den endelig her igjen. Dette er en bil som både kunder og ikke minst forhandlerne har ventet på.

Prisgunstig

Forrige generasjon Outlander var i salg som varebil fra 2007-2013, og i denne perioden ble det solgt 2.147 enheter.

Nå blir den tilgjengelig i 12 ulike varianter - og med pris helt ned i 229.900 kroner, levert Drammen Bilhavn.

Les vår test av Mitsubishi Outlander her

Stort varerom 

Lastevolumet i varerommet er på hele 2.050 liter. Lengden langs gulvet er 1.850 mm, bredden innerst mot skilleveggen er 1.300 mm og ved bakluken 1.000 mm.

Nyttelast i varebilen er fra 515-650 kg avhengig av motor og drivverk, mens tilhengervekten er på 2 tonn for dieseldrevne varianter og 1,6 tonn for bensin.

Lett og miljøvennlig

Vekten er redusert, og dermed blir utslipp og forbruk også bedret. Ved blandet kjøring er CO2-utslippet på 130-153 g/km (diesel) og 150-157 g/km (bensin).

En annen årsak til lavt utslipp er at 4WD-systemet bruker 4x4 når det trengs, og ikke permanent. 4WD systemet kan imidlertid låses i 50/50 foran/bak dersom man trenger ekstra fremkommelighet.

Bakkeklaringen er 190 mm for diesel og 215 mm for bensin.

12 varianter 

Outlander varebil leveres i 2WD 150 hk bensin med manuell- eller automatgir. Du kan også velge bensin på 150 hk med automat og 4x4.

4WD diesel leveres med valgfritt manuelt gir og automatgir.

Outlander leveres med sikkerhetssystemer som for eksempel FCM (frontkollisjonsvarsel), ACC (adaptiv cruise control) og LDW (filskiftevarsler) som standard.

Mitsubishi Grandis: Smart valg for store familier

Mye utstyr

De to øverste utstyrsnivåene Intense+ og Instyle+, som blir de antatt mest solgte variantene, har Xenon-lys, navigasjonsanlegg, 18" lettmetallfelger, 710 W musikkanlegg med 9 høyttalere, automatisk åpning/stenging av bakluke samt nøkkelløs betjening inkludert i bilprisen.

Alle varianter har automatisk klimaanlegg, regnsensor, cruise control, høyde- og lengdejusterbart ratt og DAB+ som standard.

Importøren regner med å selge opp mot 500 Outlander varebiler det første året og de første kundene får sin nye Outlander varebil i månedsskiftet september/oktober i år.

Les vår test av Outlander hybrid her