Se hvem som fronter ny og ekstrem elbil

Ikonisk SUV blir utslippsfri. Se video:

Mercedes har kastet seg på elbil-sirkuset. Enn så lenge har de bare B-klasse Electric i sortimentet. Men det kommer til å endre seg raskt.

En rekke nye, elektriske modeller er nemlig på vei.

Men den legendariske SUVen Geländewagen, eller G-Wagen/G-klasse som den kalles i dag, er det neppe noen planer om å gjøre elektrisk.

Vi snakker tross alt om en dinosaur i bilverden, som har vært med oss i en liten evighet. Geländewagen så faktisk dagens lys for første gang tilbake i 1979. Den er svær, like aerodynamisk som en murstein og veier omtrent det samme som danskebåten.

Likevel er det nettopp en slik selveste Arnold "the Terminator" Schwarzenegger kjører rundt i. Helt uten utslipp!

Dette er en av de eldste nybilene som finnes

Pose og sekk

Den østerriske muskelbunten er nemlig glad i biler, gjerne store biler, men også opptatt av miljøet. Takket være batteriselskapet og bilbyggeren Kreisel Electric får han i pose og sekk. De har nemlig bygget om en G-klasse til å bli en elbil.

Det er neppe mange som gjetter at du kjører en elbil når du møter opp i denne ...
Det er neppe mange som gjetter at du kjører en elbil når du møter opp i denne ...

Høy vekt og mye luftmotstand til tross – det er ingen sinke i trafikken.

Bilen har nemlig rundt 500 hk, noe som gjør det svært så pigg. 0-100 km/t tar kun 5,6 sekunder. Det er nesten absurd raskt for en slik gigant.

Denne Mercedesen er verdens vakreste bil:

Rekkevidde

Rekkevidden er slett ikke ille, den heller. Vi snakker rundt 300 kilometer. Riktignok ikke på Tesla-nivå, men så er altså dette en helt annen bil også.

Kreisel G-klassen som nå ruller rundt på gatene i Hollywood med den tidligere guvernøren bak rattet, er kun en prototype. Men med blesten som følger Schwarzenegger, kan det nok hende at flere får opp øynene for nyheten.

Prisen, sier du? Den må du spørre mannen med sigaren om. Vi har i alle fall ikke fått noen informasjon om den enda.

Se video av Arnold og bilen hans øverst i artikkelen.

Når du vil være tøffere enn alle andre ...