Karbon er en viktig ingrediens i Volvos nye batteriprosjekt. På en elbil, der alle karosseridelene er laget av det nye materialet som nå er utviklet, kan vektbesparelsen være så høy som 15 prosent.
Karbon er en viktig ingrediens i Volvos nye batteriprosjekt. På en elbil, der alle karosseridelene er laget av det nye materialet som nå er utviklet, kan vektbesparelsen være så høy som 15 prosent.

Se hva Volvo har funnet på nå

Dette er helt revolusjonerende.

For tre år siden gikk Volvo Personbiler som eneste bilprodusent inn i et forskningsprosjekt - og nå vises resultatet: Karosserikomponenter som fungerer som oppladbare batterier.

I framtiden vil for eksempel et bagasjelokk kunne erstatte dagens batteri, takket være helt fersk teknologi.

Fordelene er at vekten blir redusert - og at energikapasiteten blir vesentlig større enn med dagens batteri. På elbiler vil vektbesparelsen kunne være opptil 15 prosent.

Kan lagre energi

Det er nemlig i elbiler at denne nye teknikken vil ha aller størst betydning. Dagens elbiler drasser rundt på svære og ikke minst tunge batteripakker, hvilket betyr at bilen bruker en masse energi bare på grunn av den ekstra vekten.

Men nå har altså forskerne klart å finne et nano-materiale, bestående av karbonfiber og plast i kombinasjon med strukturelle superkondensatorer. Dette kan lagre energi, er formbart og dessuten sterkt nok til å brukes i karosserideler.

Utover å brukes som et vanlig batteri, kan det også bistå med lagring av for eksempel bremseenergi.

Hvis du er en Volvo-interessert har vi MYE stoff du kan fordype deg i! Klikk her:

Volvo motorrom
Volvo motorrom

Lavere vekt - stor kapasitet

For å vise fram noe av potensialet i denne nye løsningen, har Volvo laget et bagasjelokk i dette stoffet. Det veier mindre enn et konvensjonell bagasjelokk, og kan lagre så mye energi at det kan erstatte et vanlig bilbatteri.

Men om karosseriet i en hel bil ble bygget med samme materiale, ville vektbesparelsen og energikapasiteten bli betydelig større.

LES OGSÅ: Volvo V70: Stor stasjonsvogn som koster lite

Vet ikke prisen

I disse miljøtider er naturligvis alle slike nyvinninger interessant.

Det eneste aberet foreløpig, er at Volvo ikke kan si noe om når de kan lansere produktet på bilene sine. Det er heller ikke sagt noe om hva prisen vil bli.

Det som er sikkert, er at hele prosjektet har fått 35 millioner svenske kroner i støtte fra EU.

Klikk her for å se en video som viser prosjektet:

http://www.youtube.com/watch?v=ETCerc9xQxc&feature=player_embedded

Fungerer ikke klippet på mobil/lesebrett? Klikk her

Populær i Norge: 124.470 har kjøpt Passat

Slik fungerer systemet:
Volvo teknisk plan
Volvo teknisk plan

Volvo teknisk plan
Volvo teknisk plan

LES OGSÅ: Her er "Herregårdsvogna" som fliser Ferrarier