Se hva Volvo har funnet på her

Små grep kan gi ny bestselger.

Nye Volvo V60 Cross Country er som skapt for dårlige norske
hytteveier.
Nye Volvo V60 Cross Country er som skapt for dårlige norske hytteveier.

Volvo har hatt stor suksess med sine XC-modeller i Norge.

SUV-ene XC90 og XC60 og ikke minst crossoveren XC70 er alle biler som har gått sin seiersgang landet over. Og som har vært svært viktige for Volvo gjennom noen vanskelige år.

Volvo har også lange tradisjoner med å kunne tilby litt høyreiste og barske biler. Biler med både mye utstyr, høy komfort, god plass og ikke minst god framkommelighet. Det hele krydret med høyere bakkeklaring, større hjul og offroadstyling.

Les vår test av Volvo V60 her:

Lange XC-tradisjoner

Allerede i 1997 kom den første Cross Country, da basert på Volvo 850. Siden har snøballen rullet...

Nå er det klart for ytterligere et medlem i "offroad-klubben" Nemlig den helt nye Volvo V60 Cross Country. Volvo har akkurat frigitt de aller første bildene, med sperrefrist kl 09.00 5. november.

Bilen som plasserer seg midt mellom stasjonsvognmodellen V60 og SUV-en XC60, skal presenteres på Los Angeles Motor Show i disse dager.

Volvos gullgruve, XC90 takker for seg

Kommer litt lenger

V60 Cross Country har 65 mm høyere bakkeklaring enn "vanlig " V60. Det gir naturligvis bedre offroadegenskaper. Eller for mange brukere: Muligheten til å forsere litt høyere brøytekanter. Det blir også mindre fare for at bilen blir "hengende" når man kjører på dårlige brøytede veier.

Det kan være lett gå litt i surr om hva som er Cross Country- og XC-modeller hos Volvo. Men etter det vi forstår skal SUV-ene hete XC, mens crossoverne av det som er litt høyreiste personbiler hete Cross Country framover.

 Så da gjelder det å ikke falle for fristelsen å forkorte sistnevnte til XC. Det kan nemlig da være en helt annen modell.

Klassisk offroad-styling

 Men offroadegenskaper eller ikke: I denne klassen handler det mye om design. Kjøperne vil gjerne ha noe som skiller seg litt fra mengden, og det skal Volvo gi dem her.

V60 Cross Country har fått en god dose av den klassiske offroad-stylingen. Det vil si skliplate foran og bak, sideskjørt og skjermutbyggere.

For å komplettere den utvendige stylingen er sportsseter i svart skinn med karakteristiske, brune sømmer tilgjengelig fra starten av. To nye skinntrekk i to toner tilbys senere i 2015.

Volvo XC70: Like trygg som et godstog fra NSB

Priser ikke klare

USA og Canada blir de første markedene som får V60 Cross Country. Her blir varianten lansert med Volvos velkjente femsylindrede 250 hk bensinmotor, firehjulsdrift (AWD) og automatgir.

Volvos nye Drive-E diesel- og bensinmotorer med fire sylindre blir tilgjengelig ved starten av 2015.

Varianten med forhjulsdrift er basert på denne drivlinjen, mens D4-motoren med fem sylindre sørger for kraften til varianten med firehjulsdrift.

Prisene på V60 Cross Country i Norge er ikke klare, og kommer nærmere lanseringen

Fritids-opplevelser


- I Norge har Cross Country-varianten av V40 fått meget god mottakelse. Fire av ti solgte Volvo V40 er en Cross Country. Vi er sikre på at  V60 Cross Country vil få samme gode respons når den kommer til Norge i juni 2015, sier Rune Gutteberg Hansen som er Volvos PR- og informasjonsdirektør i Norge.

Han legger til:

- Kall gjerne V60 Cross Country for en V60 med «teknisk bekledning og solid fottøy», lik det mange nordmenn utstyrer seg med for gode opplevelser på fritiden.

Les også: Denne bilen ble et vendepunkt for Volvo