Se hva Thomas oppdaget utenfor bensinstasjonen

Trailersjåføren fikk et lite scoop.

Også biltestere må tydeligvis ha en liten pause av og til: Her står bilene parkert - og Thomas var ikke sen om å ta bilde! Foto: Thomas Teigen / Privat.
Også biltestere må tydeligvis ha en liten pause av og til: Her står bilene parkert - og Thomas var ikke sen om å ta bilde! Foto: Thomas Teigen / Privat.

Akkurat nå er det høysesong for vintertesting av biler i vår del av verden. Bilprodusentene har som regel både testbaner og fasiliteter for kuldetest av biler ved sine fabrikker. Men likevel er det ingen ting som kan erstatte reell testing under tøffe vinterforhold.

Derfor tar flere bilprodusenter med seg biler og drar nordover på denne årsiden. Og Nord-Sverige er spesielt attraktivt. Her er det stabilt klima, gode veier å teste på og ikke minst: Det er øde, og langt mellom nysgjerrige forbipasserende.

Kjørte forbi i traileren 

Men å unngå kameralinsene helt er ikke alltid så enkelt, i alle fall ikke når det dukker opp bilinteresserte nordmenn!

Thomas Teigen (32) fra Bardu kjører langtransport og fikk et skikkelig scoop da han forleden kom til tettstedet Töre, i Norrbotten. Utenfor den lokale OK-stasjonen fikk han nemlig øye på en svært interessant rekke biler.

- Jeg kjørte forbi i traileren min, og skjønte at dette var noe spesielt. Testbilene var godt dekket til, så det var vanskelig å se hva det egentlig var, forteller Thomas.

Blir dette starten på en ny trend?

Godt kamuflert 

Men det er i alle fall ikke noen tvil om at det er Audi som er ute og tester nye modeller. Til venstre ser vi en helt ukamuflert TT Roadster. Det er ikke akkurat noen naturlig følgebil, så sannsynligvis tester Audi ett eller annet på den også.

Ved siden av TT-en har vi derimot det som ser ut som en helt ny bil. Her har Audi virkelig gjort seg flid med kamuflasjen, så det er ikke godt å si hva som egentlig skjuler seg under all den psykedeliske overdekningen.

Men i forhold til modellsykluser er det grunn til å tro at dette kan være en helt ny utgave av bestselgeren A4. I forhold til størrelsen på bilen, ser det ut til å kunne stemme godt.

John har en helt spesiell hobby når han ferierer i Sverige

Sett testbiler før

Audi har ingen varebil selv, men da passer det naturligvis å ta med seg konsernets VW Transporter/Caravelle. Her står den mellom de to kamuflerte testbilene.

Sannsynligvis brukes den til å transportere testutstyr mellom etappene.

- Jeg har sett testbiler også tidligere når jeg har kjørt gjennom Sverige, men har ikke fått tatt bilder av dem, forteller Thomas som beskriver seg selv som en bil- og motorinteressert kar. 

Denne var på vei hjem fra vintertest

Kom i 2008

Audi A4 har for øvrig vært med oss siden 1994, og har vært sentral i oppbyggingen av Audi som et premiummerke.

Dagens modell kom på markedet i 2008. Det vil si at det sterkt nærmer seg helt ny generasjon.

A4 konkurrerer i en av verdens tøffeste bilklasser, der biler som BMW 3-serie og Mercedes C-klasse er de argeste rivalene.

Sjelden luksusbil kan være en tapsbombe

Her er en av årets lekreste bilnyheter