Se hva som dukket opp sør for Oslo

1000 norske kunder venter  på akkurat denne.

Her er noen av de a,ller første eksemplarene av nye Volvo XC90 i Norge. Nå starter nemlig utleveringen til kundene som bestilte bil til en million kroner, via internett. Foto: Øyvind Blankvandsbråten, broom.no.
Her er noen av de a,ller første eksemplarene av nye Volvo XC90 i Norge. Nå starter nemlig utleveringen til kundene som bestilte bil til en million kroner, via internett. Foto: Øyvind Blankvandsbråten, broom.no.

Det er svært sjelden en ny bilmodell blir møtt med så mye interesse som andre generasjon Volvo XC90.

Volvos store SUV kommer nå i helt ny utgave. Forhåndssalget startet i fjor, og før bilen i det hele tatt var i landet, hadde Volvo tegnet rett i underkant av 1000 kontrakter – og solgt XC90 for over en milliard kroner.

Fikk opp mobilkameraet

Akkurat nå er det litt stille før stormen hos Volvo-forhandlerne. De venter spent på de aller første bilene, og de er på vei!

Brooms egen salgssjef, Øyvind Blankvandsbråten, kom over en av de aller første ladningene med XC90 ved E6 sør for Oslo fredag ettermiddag. Og han var ikke sen med å svinge til side og få opp mobilkameraet:

– Som den bilinteresserte mannen jeg er, synes jeg alltid det er spennende å se ting som dette. Jeg skjønte kjapt at det måtte være XC90 under den solide innpakningen. Det er sjelden å se nybiler på denne måten, her tar man tydeligvis ingen sjanser underveis på transporten, forteller Øyvind. 

Ny modell, prisen har gått ned 150.000,-

167 millionbiler

XC90-salget startet med et skikkelig stunt. 3. september i fjor åpnet nemlig Volvo for bestilling av 1927 nummererte eksemplarer av en helt spesiell First Edition av bilen. 1927 var naturligvis ikke noe tilfeldig antall, dette er også årstallet da Volvo ble grunnlagt.

Bilen kunne bare bestilles via internett, og de kostet en million kroner per stykk.

Så mange som 167 av dem havnet i Norge.

Les mer: Kjøpte millionbil usett

Nå får de bilene sine

- Vi er selvfølgelig veldig glade og stolte over at så mange XC90 First Edition finner veien til Volvo-kunder i Norge. Bilene er nummerert fra 1 til 1927, dermed er hvert enkelt eksemplar helt unikt. Det vil aldri bli produsert flere enn disse 1927 utgavene, sa Volvos norske informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen, til broom.no den gangen.

Nå bekrefter han at de aller første leveransene med XC90 er på vei inn:

–  Dette er noen av de første av First Edition-utgaven, pluss demobiler som skal rundt til forhandlerne våre. Vi har gledet oss lenge til å overrekke XC90 First Edition til kundene som bestilte bilene i fjor. For de aller fleste kommer dette til å skje i løpet av måneden. Dette er naturligvis en stor nyhet for oss, forteller Gutteberg Hansen.

Tredje skift 

Volvo her hjemme hadde opprinnelig et salgsmål på 1200 eksemplarer, de første 12 månedene etter lanseringen. Det ble i utgangspunktet regnet som svært høyt for en bil som koster fra 725.000 kroner. Men det viste seg snart at  importøren hadde vært forsiktig her:

–  Interessen har vært over all forventning, ikke bare i Norge, men over hele verden. Det er solgt 30.000 eksemplarer av XC90 allerede før lanseringen, nesten 1.000 av dem her i landet. Det betyr at fabrikken må levere alt remmer og tøy kan holde. De introduserer nå et tredje skift for å holde tritt med etterspørselen, sier Gutteberg Hansen.

Ikke drømmebil, bare drømmepris

Knockout på konkurrentene

– Hva betyr dette i praksis for norske kunder, blir det ventelister?

– Vi håper naturligvis å unngå det, i så stor grad som mulig. De som bestiller enkelte utgaver av XC90 nå, med den "riktige" kombinasjonen av motor og utstyr, vil kunne få bil mot slutten av sommeren. Det er klart vi er spente på hvordan responsen blir når demobilene kommer ut til forhandlerne våre i løpet av mai. Responsen så langt lover meget godt, og vi vet at mange kunder også har ventet til de har kunne se bilen og prøvekjøre den selv, avslutter Gutteberg Hansen.

Med nesten 1000 solgte eksemplarer allerede, er det i alle fall ingen tvil om hva som blir bestselgeren i denne klassen her hjemme i år. XC90 slår fullstendig knockout på konkurrentene og vil sette ny salgsrekord for stor SUV i Norge.

Vi har testet nye XC90: Rett og slett terningkast 6!

Anders takket nei til en million for den gamle Volvoen sin