Her står tre av de fire Audiene som er på testtur i Norge. De måtte ta en ufrivillig stopp på Dokka, på grunn av vindusviskerproblemer.
Her står tre av de fire Audiene som er på testtur i Norge. De måtte ta en ufrivillig stopp på Dokka, på grunn av vindusviskerproblemer.

Se hva som dukket opp på Dokka

Roy-Henning fikk bilder da kamuflerte luksus-SUVer fikk problemer.

Når nye bilmodeller skal testes ut i ulike klima og på forskjellig føre, hender det at produsentene må sende de hemmelige bilene sine ut på langtur. For eksempel til Norge.

Men fordi bilene fortsatt ikke er klare for produksjon, og fordi det er et poeng å holde mest mulig hemmelig inntil de er klare for salg, blir de kamuflert. Folie med merkelige kruseduller skal hindre at vi får dannet oss et helt riktig bilde av designet.

Denne uken var en gruppe med testbiler fra Audi på tur i Norge – trolig for å teste bilene på vinterføre og i kulda.

De dukket brått opp på Dokka – der Roy-Henning Rudberg var raskt framme med kameraet.

LES OGSÅ: Monster-SUVen må ned i vekt

Luksus-SUV

Det er ganske sjeldent å få se slike testbiler på tur – ikke minst i Norge.

Og dessuten er det snakk om en ganske så spesiell modell – mest sannsynlig er det nemlig oppfølgeren til dagens luksus-SUV – Q7.

Det er de buede LED-lysene, grillen og ikke minst Ingolstad-registreringskilter, der Audi har sitt hovedsete, som avslører at hvilket merke det er snakk om.

Denne Audi Q7en har tapt seg halvannen million

Dagens versjon av Audi Q7. (Foto: Eugene Hoshiko/AP)
Dagens versjon av Audi Q7. (Foto: Eugene Hoshiko/AP)

Hadde problemer

Det var en kortesje på fire biler som var på tur. Og som bildet øverst viser, med en kar liggende mer eller mindre oppi motoren, så er det tydelig at bilene testes og undersøkes grundig på den vesle Norgesturneen.

– Bakgrunnen for stoppen i Dokka var at vinduviskerene på den ene testbilen sluttet å virke, forteller Rudberg.

LES OGSÅ: Urus blir et nytt leketøy for de aller rikeste

Tok med seg konkurrenten

Det som kanskje er litt merkelig, er at følgebilen var en BMW X5. En direkte konkurrent til den nye Audien. Kanskje de ville sammenligne de to modellene på ulikt underlag og terreng, eller det kan ha vært et relativt håpløst forsøk på å forvirre publikum.

Dagens Q7 er blant de aller største SUV-ene på markedet – med massevis av plass, mulighet for syv seter – og naturligvis luksusfølelse i alle bauer og kanter.

LES OGSÅ: Kristine fikk råbarsk SUV i julegave!

Tøff konkurranse

Men den har vært med oss helt siden 2007 – og begynner å bli moden for å erstattes. Ikke minst ettersom både BMW, Mercedes og Land Rover har kommet med ny versjoner av henholdsvis X5, ML og Range Rover/Sport de siste årene.

Noen eksakt dato for når den nye Q7en vil være på plass har vi ikke – men når bilene er såpass langt i prosessen at de er på testtur, er det ikke så veldig langt unna. Kanskje vises de alt mot slutten av året, som 2015-modell.

LES OGSÅ: Ny knalltøff SUV – som vi ikke får kjøpe