Godt kamuflert og ute på test: Denne nyheten kom en våken Broom-leser over i Trondheim. Foto: Privat.
Godt kamuflert og ute på test: Denne nyheten kom en våken Broom-leser over i Trondheim. Foto: Privat.

Se hva som dukket opp i en parkeringskjeller i Trondheim

Dette er heftige saker!

Nå er vintertestingen av nye bilmodeller i gang for fullt.

En rekke bilprodusenter gjør dette i vår del av verden. Sverige er en yndet destinasjon for mange – men det er også flere som kommer til Norge for å gjøre tester.

Enten det er snakk om rene vintertester, eller det er teknologi eller tekniske løsninger som skal settes på praktiske prøver.

Vil være anonym

Dette gjøres som regel så diskret som mulig. Bilene er kamuflerte og sjåførene har klare instrukser om å unngå kameralinsene i så stor grad som mulig.

Men det er ikke alltid de lykkes med det. Bilene du kan se på disse bildene ble knipset av en våken Broom-leser, i et garasjeanlegg tilknyttet et hotell i Trondheim.

Fotografen vil være anonym, men forteller at det ikke var noe problem å få tatt bildene. Bilene var ikke under noen form for oppsyn, der de sto parkert tett inntil veggen.

Dette er etter alt å dømme verdens råeste stasjonsvogn, bilen debuterer i mars. Foto: Privat.
Dette er etter alt å dømme verdens råeste stasjonsvogn, bilen debuterer i mars. Foto: Privat.

Avslørt: Et helt nytt bilmerke, lenge før premieren

Verstingutgave

Store doser kamuflasje til tross: Det er ikke vanskelig å se at dette er en stasjonsvogn fra Mercedes. Og vi snakker etter all sannsynlighet om ganske så heftige saker:

– Det er skummelt å være skråsikker på ting som dette, men jeg mener bestemt at dette må være nye AMG E63, altså verstingutgaven av Mercedes E-klasse. Markeringene på panseret, frontfangeren og store, ventilerte skivebremser avslører det, sier Brooms Mats Brustad, som er godt over gjennomsnittet oppdatert på nettopp AMG.

– Lyktedesignet, altså to LED-striper, bekrefter også at det er E-klasse, legger Mats til.

Her står en av verdens mest eksklusive biler – ved Saltfjellet

Til Norge i juni

Mercedes har selv akkurat sendt ut informasjon om sin kommende versting-stasjonsvogn. AMG E 63 S 4MATIC+ blir ikke mindre enn verdens raskeste stasjonsvogn når den kommer på markedet senere i år. V8-motoren, kjent fra sportsbilen AMG GT, yter opptil 612 hestekrefter. 0-100 km/t går unna på vanvittige 3,5 sekunder.

Bilen har verdenspremiere på Genève Motor Show i mars og skal etter planen komme til Norge i juni. Det betyr at det nå må være snakk om aller siste finpuss, før modellen skal være helt klart til å gå i produksjon.

Heftige saker: Les mer om super-stasjonsvogna her:

På video: Se mer av råskinnet fra Mercedes under: