Se hva Lars Petter fikk i gave

...og kameratene kan vente seg hva som helst i julen!

julegave2 (Foto: Kjetil Moi)
julegave2 (Foto: Kjetil Moi)

Forbipasserende i Skippergata i Kristiansand stusset nok da de så en bil bli pakket inn i krympeplast før helgen.

Men da innpakkingen ble fullført med julepapir og en stor rosett ytterst, da forsto nok de fleste at de var vitne til en forholdsvis omfangsrik practical joke.

Mye å rydde opp

Bilen tilhører Lars Petter Fidje, og han ante uråd da han fikk tekstmelding fra to kompiser mens han var på jobb.

Meldingen gikk på at det sto en julegave og ventet på ham på nevnte adresse, og han forsto at det nok var klokest å ta raskeste vei hjem etter jobb den datoen.

Les også: Hvem fortjener en skikkelig biljulegave?

Vi har fått låne bildene av Kjetil Moi, som sammen med Vegard Olsen sto for spøken. Fullt så pen som på bildene var ikke pakken lenger da Lars Petter kom hjem utpå ettermiddagen, og fikk se at det var hans egen Peugeot 206 som var julegaven.

- Da hadde vinden tatt tak i julepapiret, så det fløy rundt her. Det ble ganske mye å rydde opp i rundt i gata, sier mottageren, som brukte litt tid på å få kontroll over alt papiret som var spredd rundt omkring.

500 meter krympeplast

For selv om Peugeoten er en småbil, så blir det mye papir av sånt. Det vet alle som har forsøkt å pakke inn en.

julegave1 (Foto: Kjetil Moi)
julegave1 (Foto: Kjetil Moi)

- Men det verste var ikke papiret. Gutta hadde også fått tak i en hel rull med 500 meter krympeplast, som de hadde brukt enormt mye tid på å surre rundt bilen først. De hadde surret den så stramt de kunne, med håp om at jeg ikke torte å bruke kniv, men måtte gå like mange runder rundt for å få den av igjen. Men jeg fant en liten lomme i plasten der jeg fikk laget hull, slik at det gikk ganske greit, ler Lars Petter.

Hevn etter ommøblering

Kameratgjengen på fire har hatt mye moro av dette i ettertid. Og som man forstår hadde de også hatt det moro på forhånd. Innpakkingen var en hevnaksjon etter at Fidje og en fjerde kamerat hadde vært på besøk i leiligheten hos Moi og Olsen.

- De reiste bort, og lot oss bli igjen. Det syntes vi var dårlig gjort, så vi ommøblerte leiligheten deres litt, forteller Fidje.

Og vi får helt klart inntrykk av at det sentrale ordet her er "litt"...

- Da er det vel naturlig å anta at det ikke stopper med dette, heller?

Mer i vente

- Nei, dette var ikke første gang vi spiller hverandre noen puss, og jeg kan garantere at det ikke blir siste gang heller, sier han.

- Konkrete planer?

- Ja. Vi sier ikke noe om når. Men de skal ikke føle seg for trygge i julen heller, sier en lattermild Lars Petter Fidje.

Les også: Begravde bilen og meldte den stjålet