Etter at Bjørn Lien på Langeland ble frastjålet bilen sin utenfor svømmehallen i Kongsvinger, har biltyver tyvlånt garasjen til venstre snaut 50 meter unna Liens egen garasje (t.h.) og hatt den stjålne bilen stående der når de ikke har brukt den.  (Foto: Jens Haugen, glomdalen.no/ANB)
Etter at Bjørn Lien på Langeland ble frastjålet bilen sin utenfor svømmehallen i Kongsvinger, har biltyver tyvlånt garasjen til venstre snaut 50 meter unna Liens egen garasje (t.h.) og hatt den stjålne bilen stående der når de ikke har brukt den. (Foto: Jens Haugen, glomdalen.no/ANB)

Se hva de frekke biltyvene gjorde

Stjal Bjørns bil til venstre - parkerte den til høyre når de ikke brukte den.

Den høyre pilen viser Bjørns egen garasje. Den til venstre viser hvor tyvene lot bilen hans stå i perioder de ikke trengte den.

Etter at Bjørn Lien ble frastjålet bilen sin, ble den plassert i et garasjeanlegg tvers over veien for hans egen garasje.

Intetanende gikk Lien, som bor på Langeland, rett forbi den aktuelle garasjen til og fra jobb i ukene etter at han ble uten bil.

Der skal bilen hans, en blå Toyota Avensis 1998-modell, ha stått i perioder, mens én eller flere biltyver skal ha benyttet den etter behov.

Dette ifølge kilder som Glåmdalen har snakket med.

Frastjålet nøklene

Lien ble frastjålet bilnøklene sine fra en jakkelomme mens hans oppholdt seg på treningssenteret i Kongsvinger svømmehall på kveldstid 28. februar i år.

– Tyveriet ble anmeldt på Kongsvinger politistasjon samme kveld, og en politipatrulje reiste ut og så etter bilen, forteller Lien, lærer på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) og mangeårig trener og spillerutvikler i KIL Fotball.

6. april kom Oslo-politiet over bilen i Edvard Munchs vei på Ellingsrud i Oslo. Da var den full av tyvgods, blant annet verktøy, bilstereo og snowboard, og på passasjersetet lå fem bilnøkler som ikke passet til denne Toyota'en.

I tillegg var det to mindre karosseriskader, og mye rot og tilsøling inne i bilen.

Varetektsfengslet

Ei ukes tid seinere mottok Lien to brev fra Grønland etterforskningsavsnitt, en del av Oslo-politiet, på én og samme dag. I det ene datert 11. april sto det: «Når saken er ferdig behandlet, vil De få en skriftlig underretning om påtalemyndighetens avgjørelse.».

I det andre datert 12. april: «De underrettes om at mistenktes forhold er henlagt etter bevisets stilling.» Samtidig var det oppført navnet på ei kvinne som anmeldt for heleri i sakens anledning.

Del med Facebook-vennene dine

11. april ble en nær bekjent av den navngitte kvinnen, en 32-årig mann bosatt i Kongsvinger, varetektsfengslet i fire uker i Glåmdal tingrett, siktet for en rekke forhold. Begge sliter med rus. Ett av forholdene gjaldt tyveri av Bjørn Liens bil.

«Hadde leid bilen»

I retten nektet 32-åringen straffskyld på dette punktet og forklarte at han hadde leid bilen for to dager for 600 kroner av en nabo i Kongsvinger, og hentet bilen i en garasje på Langeland.

Han opplyste til og med at en skriftlig «leiekontrakt» skulle ligge i bilen. Ifølge siktede skal han ha leid bilen 7. april, men det stemmer dårlig med at Oslo-politiet kom over bilen 6. april, altså dagen før.

Denne garasjen tilhører en eldre kvinne uten bil, og som er intetanende om at garasjen er blitt brukt av biltyver.

Det er ikke helt uvanlig at rusavhengige personer på jakt etter biler eller verdisaker går og kjenner på garasjeporter. Garasjen befinner seg cirka 100 meter fra Bjørn Liens rekkehus, og snaut 50 meter fra garasjen hans.

Du kan lese mer om bil og trafikk i glomdalen.no - her:

Stjal bensin fra politibil - det var ikke smart...