Nei   dette er nok ikke bilen vi forventet oss å finne hos høgger'n. For Broom Benny ble det en litt merkelig opplevelse.
Nei dette er nok ikke bilen vi forventet oss å finne hos høgger'n. For Broom Benny ble det en litt merkelig opplevelse.

Se hva Broom-Benny kom over hos høgger'n

– Da følte jeg meg plutselig som en gammel mann!

Det er litt fredagsstille på Broom-kontoret. Vi sitter og banker ned de siste bilnyhetene fra Genève-utstillingen som åpnet denne uken – og legger planer for hva vi skal publisere i helgen.

Lørdag morgen eller søndag kveld: Det skal skje noe på broom.no hele tiden og denne helgen er det Benny som har vakt.

Han er forresten ute i dag for å lage reportasjer. Og hva det handler om, får vi en liten pekepinn på når det plutselig tikker inn et bilde fra ham.


Hos høgger'n?

En blå bil som helt tydelig har sett sine beste dager. Her mangler det MYE. Noen har skrevet beskjeder på den og fra gjerdet i bakgrunnen og den gjørmete bakken får vi en sterk mistanke: Er Benny hos høgger'n?

Det må vi finne ut av, det er bare å slå på tråden.

Ring, ring:


Plutselig var disse som sunket i jorden

Fredagsquiz

– Hei, Knut! Fikk dere bildet?!? Nå må jeg si at jeg står her og føler meg som en ganske gammel mann. Det føles jo som det bare er noen år siden denne bilen kom på markedet og var ny og skinnende blank. Nå har den altså havnet hos høgger'n. Da skjønner jeg at tiden har gått fort!

– Det er der du er, ja!

– Jepp. Tenkte jeg skulle kombinere en liten nostalgirunde her med å lage et par saker. Det er jo alltid hyggelig å rusle rundt på et bilopphoggeri, i alle fall til jeg kom over denne. Jeg tenkte forresten vi kunne bruke den som en liten fredagsquiz til Broomleserne og sjekke om de ser hva det er?

Noen arbeidshester bare stiger i verdi

Annerledes premium

– God idé, det kan vi gjøre. Du har vel hatt den selv?

– Ja, og jeg husker hvor stolt jeg var da jeg kjøpte den bilen. Dette er litt annerledes premium og en bil jeg ville trodd skulle få svært høy snittalder. Men det tar altså tydeligvis slutt for dem en gang også.

– Det er tydelig å se at delene her har vært attraktive. Det er plukket mye herfra – i alle fall bra at de har kommet til nytte for andre, sier Benny.


Alt var ikke så farlig

– Som bilinteressert guttunge var jeg forresten fast "gjest" hos bilopphogger Håkon Lund på Lillehammer. Vi gutta syklet dit og lekte på tomta.

– Enten vi kastet frisbee med hjulkapsler, utforsket de forskjellige vrakene – eller satt bak rattet og liksom kjørte bil og laget motorlyden selv. Alt var jo ikke så farlig den gangen, vet du! Jeg har jo hatt mange gammelbiler også, og høgger'n har vært et bra sted å finne deler. Dessuten har jeg samlet litt på emblemer og sånt – også der er høgger'n et perfekt sted å lete.

– Men du Knut, nå skal jeg forsøke å intervjue en kar som kommer hit for å levere bilen sin. Kan du ikke be folk skrive hva de tror den blå bilen er i kommentarfeltet? Blir moro å se hvor fort vi får riktig svar!

– Enig det gjør vi, ha det bra så lenge!

Lyst på en pickup naboen garantert ikke har maken til?

Så nå er det opp til deg – ser du hva dette er? Skriv i kommentarfeltet under: