Om drøye to uker skal presenningen helt av, da debuterer Hyundais nye undermerke N på bilutstillingen i Frankfurt.
Om drøye to uker skal presenningen helt av, da debuterer Hyundais nye undermerke N på bilutstillingen i Frankfurt.

Se – her er første smakebit på et nytt bilmerke

Debuterer om bare noen uker.

Koreanske Hyundai er et av verdens mest offensive bilkonsern. De siste årene har de vokst kraftig, både gjennom egen merkevare og søstermerket Kia. Og de har ingen planer om å gi seg med det, her skal det skje mye framover!

Et av de nye prosjektene har akkurat blitt offentliggjort, et par uker før den store bilutstillingen i Frankfurt åpner dørene. Hyundai har nemlig gått ut med nyheten om at de skal lansere et helt nytt undermerke der.

Ny WRC-bil

Navnet er riktig så minimalistisk, de nøyer seg nemlig med bare én bokstav: N.

N skal bygge videre på Hyundai Motorsport sine erfaringer fra WRC-rally, kombinert med selskapets ambisjon om å bygge nyskapende biler med høy ytelse.

I Frankfurt skal  Hyundai også by på en smugtitt av den nye WRC-versjonen av kompakte i20. Videre vil man vise konseptet Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo.

Denne nybilen heter faktisk Gran Turismo ...

300 hestekrefter

Ifølge pressemeldingen fra Hyundai skal denne ha "bærekraftig teknologi og utseende fra en racerbil". Dette er også en bil som vil bli å finne i Playstations Gran Turismo. Med andre ord: Om det aldri blir produksjonsklar bil av det, kan man i alle fall se den på skjermen!

Hyundai skal i tillegg vise en konseptbil ved navn RM15, den skal gi ytterligere pekepinn på hvordan N-bilene skal se ut når de kommer i produksjon. Her er det lite informasjon å hente så langt. Hyundai nøyer seg med å fortelle at den vil ha en midtplassert 2-liters motor på 300 hestekrefter. Men det er naturligvis ikke dårlig, bare det! 

Her er det halv pris etter bare tre år

Luksusmerke

I tillegg til nytt, sporty merke, har det lenge gått rykter om at Hyundai planlegger et eksklusivt undermerke. Konkret har det handlet om at toppmodellen Genesis skal gi navn til en egen familie biler. 

Med Lexus harToyota-konsernet hatt stor suksess med denne oppskriften. Men det blir ansett som svært krevende (og ikke minst kostbart) å skulle gjenta dette. Likevel: Hvis det er noen innen bilbransjen som er troende til å prøve, så er nok Hyundai langt framme i køen der.

Les mer: Dømt nord og ned, nå feirer de 25 år med suksess

Hyundai står på om dagen. De har også akkurat vist denne, som foreløpig hete Vision Coupe G. I praksis er det nok arvtakeren til dagens Genesis coupe.
Hyundai står på om dagen. De har også akkurat vist denne, som foreløpig hete Vision Coupe G. I praksis er det nok arvtakeren til dagens Genesis coupe.

Populær bilmodell, plutselig var den som sunket i jorden