Se - her er Audi Q3 i Norge!

Kommer først i oktober - men her er den i "levende live". Se bildene:

Audi Q3 lastebil
Audi Q3 lastebil

Den ordinære produksjonen starter ikke før i juli og til Norge kommer den først i oktober. Men Audi Q3 er akkurat nå på en lynvisitt til Norge - og Broom har de aller første bildene av den.

- Denne har kommet på lukket lastebil fra Tyskland, nå skal vi vise den på Aker Brygge - og så bærer det tilbake til Tyskland i lukket bil. Det er veldig sjelden vi klarer å få tak i en bilmodell så lenge før lanseringen, det er selvfølgelig moro for oss, forteller Marius Tegneby som er informasjonsansvarlig for Audi hos importøren Harald A. Møller AS.

Aggressiv front

Norge er første land i Skandinavia som får besøk av Q3, en av årets mest spennende bilnyheter.

Audis nye kompakt-SUV er en bil vi har gledet oss til å se i virkeligheten. Fronten er umiskjennelig Audi og fungerer veldig bra på en bil som dette. Aggressive, markante linjer og en stor grill, omsluttet av lave, aggressive lykter. Den ser hakket sintere ut enn storebror Q5 forfra.

Markant og aggressiv front, Q3 er en umiskjennelig Audi forfra.
Markant og aggressiv front, Q3 er en umiskjennelig Audi forfra.

Priser og lansering på Q3 - her får du oversikten

Høy materialkvalitet

Det preget er også med til hekken, der de store baklyktene smalner inn mot midten. Fra siden er bilen litt mer ordinær og ser ut som en blanding av Q5 og A3 Sportback. Bakluka skrår mer enn på de fleste konkurrentene. Det gjør at den unngår det kantete preget mange av dem har - samtidig går det selvfølgelig ut over bagasjeplassen.

En kjapp titt inni bilen avslører at Audi ikke har funnet på store sprell her. Også her er den en umiskjennelig Audi. Høy materialkvalitet og elegante løsninger. På dette området går Q3 rett i tet i klassen - og særlig endel av de japanske konkurrentene virker rett og slett simple til sammenligning.

Premiumfølelse i interiøret, her overgår Q3 de aller fleste av konkurrentene sine.
Premiumfølelse i interiøret, her overgår Q3 de aller fleste av konkurrentene sine.

Tøff bilklasse

Foran er plassen god, i baksetet begrenser dobbelt soltak takhøyden noe. Men beinplassen er helt godkjent og to voksne sitter greit. Bagasjerom på 460 liter er omtrent midt på treet.

Q3 skal inn i en svært tøff bilklasse som stadig får nye medlemmer. Hovedkonkurrenten i starten er BMW X1, men også Mini Countryman og den kommende Range Rover Evoque skal nok blande seg inn. I tillegg kommer de litt mer "folkelige" bilene, som VW Tiguan, Ford Kuga, Nissan Qashqai og Mitsubishi ASX - bare for å nevne noen.

LES OGSÅ: Denne SUV-en skal stjele statuskunder

Audi-Q3-side
Audi-Q3-side

1200 biler i året

- Vi får 200 biler i år, Q3 lanseres jo ikke før i oktober. Så er salgsmålet 1200 biler per år fra 2012, forteller Marius Tegneby.

På bakgrunn av at storebror Q5 selger rundt 1300 biler i året, tror vi det er en ganske beskjedent salgsmål. Med startpris på 375 000 kroner og 415 000 for utgaven med Quattro, ligger Q3 an til å kunne ta et solid jafs av dette markedet.

Del med Facebook.-vennene dine

Her heises Norges første Audi Q3 opp på lasteplanet. Bildet er tatt da bilen var på snarvisitt i Norge tidligere i vår. Da fikk ingen lov til å kjøre den.
Her heises Norges første Audi Q3 opp på lasteplanet. Bildet er tatt da bilen var på snarvisitt i Norge tidligere i vår. Da fikk ingen lov til å kjøre den.

Audis nye folke-SUV: Les mer om Q3 her: