Se - her er Audi A1 i Norge!

Broom har de aller første bildene.

x A1 1
x A1 1

- Vi har helt klart høye forventninger til denne bilen. Den har allerede satt rekord når det gjelder forhåndssolgte biler hos Audi, så vi merker at etterspørselen er stor. sier Marius Tegneby som er informasjonsansvarlig for Audi i Norge.

Vi møter han og Norges aller første Audi A1 ikke langt fra importørens hovedkvarter i Oslo. Her skal vi få en liten sniktitt på bilen som ennå ikke er lansert. Og vi skal som de første få ta bilder av den i Norge.

Verdens dyreste A1

Design-tøffing

Denne bilen er Audis første forsøk i småbilklassen siden A2. En ingeniørmessige triumf som dessverre aldri ble noen salgssuksess.

Nå velger Audi å gå veien om design og image. A1er en småbil, men det er en småbil på premiummåten som blant annet BMW har hatt suksess med - både med sin egen 1-serie og med Mini.

- Der andre i klassen ser bakover med retrodesign, er dette helt klart en bil som viser at Audi ser framover, sier Tegneby.

Litt større? Les om A3 her

Audi-følelse

Informasjonssjef hos Audi i Norge, Marius Tegneby.
Informasjonssjef hos Audi i Norge, Marius Tegneby.

Undertegnede får anledning til å prøvesitte, og kan rapportere om sterk Audi-følelse - om enn i litt krympet format. Til småbil å være er den veldig forseggjort i interiøret, med dyre detaljer som man vanligvis kun finner i biler en eller to klasser over.

Innvendig er bilen veldig tonet ned i forhold til Mini, men med store muligheter for individualisering kan du kjapt gjøre om på det.

Utvendig er det spesielt den aggressive fronten, forsterket av de kjempetøffe frontlyktene, man fester seg ved. Også takbuen da, som i dette tilfellet er lakkert sølvgrått, men som man kan få i mange forskjellige farger.

Takbuen sier ganske tydelig fra at dette er mer enn bare en vanlig småbil.

Her kan du lese alt om ny og brukt Audi

Skal selges i tusenvis

x A1 bak
x A1 bak

- Målet vårt er å selge rundt 1000 biler i året, når alle modellvariantene er på plass, fortsetter Tegneby.

- Ut i fra interessen, så bør det absolutt være oppnåelig.

Volummodellen ventes å bli 1,6-liters dieselen på 90 hester.

Småbilsegmentet har historisk sett vært ganske lunkent i norsk sammenheng, men nå er det mange tøffe biler på vei inn som kan få nordmenn til å få øynene opp. Audi A1 er definitivt en av dem!

Vi kommer tilbake med test og A1 er selvfølgelig med når Broom er tilbake på TV i august!

Her ser du høstens andre store bilnyhet!

Hva synes du om Audi A1? Skriv i kommentarfeltet under!