Se - et råskinn fra Opel

Brooms spionfotografer har fanget Opel Astra GSI. Den får to turboer!

Opel Astra GSi 002 (Foto: Scoopy)
Opel Astra GSi 002 (Foto: Scoopy)

Golf GTI har 211 hestekrefter, Ford Focus ST har 225, men selv med to turboer stopper denne Opelen på 190 hester. Likevel er det ingen grunn til å fortvile.

Det ryktes nemlig at dette er nye Opel Astra GSI - som betyr at det gamle legendenavnet GSI gjenoppstår. Det betyr samtidig at den vil få en strorebror i OPC - som kommer med over 240 hester!

Les mer om Opel Astra her

Bedre understell

Opel Astra GSi 004 (Foto: Scoopy)
Opel Astra GSi 004 (Foto: Scoopy)

Problemet til de raske versjonene av Opel Astra har vært at chassiet ikke har hengt helt med kreftene, noe som blant annet har gitt ganske voldsom momentstyring i rattet. Kort forklart betyr det at det er en vektstang (du husker kanskje dette fra mattetimene?) mellom felg og hjuloppheng.

Ford har jobbet mot denne tendensen med sin RevoKnuckle, et smart system som gjør at avstanden fra McPhersonopphenget til felginnfestingen blir kortere. Renault benytter et lignende system i sin RenaultSport Megane.

To eksosrør!

Skal Opel henge med, så bør de utstyre den nye Astra med et slikt system - men det er mest trolig at det først vil komme på OPC.

Utseendemessig er det klart at den nye OPC blir langt mer diskret enn forgjengeren. men vi sier allikevel ikke nei takk til doble eksosrør bak!

Topp 10: Les her om Opels aller beste

PS-Opel-Astra-GSi-005 (Foto: Scoopy)
PS-Opel-Astra-GSi-005 (Foto: Scoopy)