Se - en Volvo 245 på BMW-jakt!

Kan en "murstein" fra 1975 ydmyke en BMW M5? SE VIDEO!

Den ser så snill og god ut at en får lyst til å klappe den mykt på panseret. Men la deg ikke lure   det finnes skjulte krefter. Voldsomme krefter!
Den ser så snill og god ut at en får lyst til å klappe den mykt på panseret. Men la deg ikke lure det finnes skjulte krefter. Voldsomme krefter!

Sleepers, biler som ser trauste og trege ut, blir stadig mer populært.

Deler av bilbransjen er selv ganske opptatt av dette – og lager råskinn som du må være entusiast for å kjenne igjen.

En Audi S6 eller BMW M5 ser for eksempel relativt snille og anonyme ut med tanke på de enorme kreftene som befinner seg under panseret.

Men det er likevel ingenting mot hva en del tuningfirma eller dyktige mekanikere kan finne på – gjerne med gamle og slitte biler som utgangspunkt.

LES OGSÅ: BILEN MIN: Connies jubileums-Volvo 240

"Bloddopet" av Toyota

Hva sies til en Volvo 245 fra 1975 – med aerodynamikken til en murstein – som ypper seg mot nevnte BMW M5? Det er ingen gammel M5 heller, men av typen som nå er i ferd med å erstattes.

For å gi den gamle traveren fra Sverige et håp, blir den blir "bloddopet" gjennom å få satt på plass en trimmevennlig twin-turbo-motor fra en Toyota Supra. Og plutselig er ikke den trauste herregårdsvogna fullt så traust lenger.

Del med dine Facebook-venner

Det er som alltid mest stas for sleepers å kjøre om kapp på korte strekninger, gjerne i lyskryss eller andre steder hvor en kort sprint er nok til å sikre seieren. Over tid fungerer ikke kjøreegenskapene like bra – og svinger kan vise seg å være utfordrende.

Men sjekk videoen under – og se om den gamle Volvo-en kan kalle seg M5-killer...

http://www.youtube.com/watch?v=ymi0xkErqWI&feature=player_embedded

Volvo 240 Turbo: Nå er den veteranbil!