Se - en SUV uten dører

... men snart er de på plass. Og da blir dette en av de kuleste små-SUV-ene på markedet.

PS Mini beachbomber 3
PS Mini beachbomber 3

Til høsten kommer en av de mest sjarmerende SUV-ene du kan kjøpe. Da debuterer nemlig - endelig - Minis nye Crossman. Dette blir en av de første medlemmene i det som fort kommer til å bli en stor bilklasse: Små status-SUV-er.

Mini har vist bilen i forskjellige utgaver og forkledninger på en rekke bilutstillinger. Nå står den i Detrot, altså uten dører. Men bortsett fra dørene er dette så godt som helt ferdig bil.

Broom har selvfølgelig testet Mini - les mer her

Basert på Clubman

Mini er kjent for å være både flinke og kreative når de er på bilutstillinger.

PS-Mini-beachbomber-1
PS-Mini-beachbomber-1

Minien ble vist på sin egne "øde" øy, komplett med palmetrær og solstoler.

Når den etter hvert kommer til Norge er det helt andre omgivelser som venter. Dette skal bli en fullverdig firehjulstrekker, selv om vi nok ikke kan påregne allverden med terrengegenskaper.

Toyota Urban Cruiser er en av rivalene - les mer her

Mini-SUV-en er basert på samme plattform som stasjonsvogna Clubman, men forhåpentligvis blir den mange hakk mer praktisk. Alt tyder på at den litt meningsløse (og kronglete) bakre sidedøra fra Clubman er borte, og at Crossman får fire helt tradisjonelle dører.

Statusmerkene kommer

Clubman er ingen plassmester og det blir nok heller ikke Crosssman. Dette blir en av de mest kompakte SUV-ene på markedet. Det trenger imidlertid ikke å være dumt. Trenden går nå bort fra de største og tørsteste SUV-ene. Dessuten vil dette kunne bli et svært populært alternativ som bil nummer to, for de godt bemidlete.

Både Audi, BMW, Mercedes og Land Rover har biler på gang i denne klassen. Det kommer derfor til å bli svært trangt om plassen etter hvert. Med andre ord: Veldig mye å velge mellom for deg som skal ut på jakt etter en liten SUV!

Audi Q3 blir kjempelekker - se bildene her

PS-Mini-beachbomber-2
PS-Mini-beachbomber-2