Luksus-SUV allerede utsolgt for hele 2016

Til tross for at prislappen er drøy.

Bentley Bentayga er ett av de store trekkplasterne på bilutstillingen i Frankfurt akkurat nå.
Bentley Bentayga er ett av de store trekkplasterne på bilutstillingen i Frankfurt akkurat nå.

Bentley går nye veier når de nå snart skal lansere sin første SUV. Bentayga heter den, og er en av de mest omtalte modellene på bilutstillingen i Frankfurt akkurat nå.

Bentleys målsetning er at dette skal være verdens mest eksklusive SUV. Underveis i utviklingen er det ikke spart på noe. Målgruppen er verdens rikeste bilkjøpere, da gjelder det også å levere på alle områder.

Toppfart på 310 km/t

Reaksjonene på bilen så langt tyder på at Bentley gjør akkurat det. Her er det all tenkelig luksus, kombinert med et kraftverk av en W12-motor under panseret. 608 hestekrefter feier den digre bilen fra 0-100 km/t på 4,1 sekunder. Og de som har mulighet til å strekke ut skikkelig på Autobahn, kan også glede seg over en toppfart på 301 km/t.

Hjemme i England ligger startprisen på rundt to millioner kroner. Dermed legger Bentleyen seg godt over de øvrige konkurrentene fra merker som Porsche og Range Rover. Det har imidlertid ikke lagt noen demper på interessen.

Designet vakte oppsikt i starten, og ikke i positiv forstand ...

Får bil i 2017

Før produksjonen er i gang, har nemlig Bentley solgt alt de klarer å produsere neste år. Det skal være snakk om tett oppunder 5000 bestillinger på bilen, det er mer enn den årlige produksjonen i starten. Bestiller man nå, blir det altså ikke bil før i 2017.

Bentley har tidligere gått ut med produksjonsmål på 4500 biler årlig. Det kan fort vise seg å være for lite. Spørsmålet blir da om de girer opp produksjonen, eller om Bentley velger å holde litt igjen, for å gjøre Bentayga ekstra eksklusiv.

Skjønner du hvorfor Bentley-sjefen ble rasende?

Konkurrentene kommer

Nå i starten har bilen svært få konkurrenter, men det varer ikke lenge. Flere av verdens mest eksklusive bilprodusenter har nemlig SUV på gang.

Blant dem er Maserati, Lamborghini og Rolls-Royce. Det ligger dermed an til et aldri så lite kappløp om de aller rikeste bilkundene. For Bentley gjelder det nok nå å smi mens jernet er varmt.

Tro det eller ei, dette skal bli SUV!

LES OGSÅ: Ikke rart disse gutta smiler