Værsågod: Stig inn i syndens og fordervelsens hule.
Værsågod: Stig inn i syndens og fordervelsens hule.

Se – de har gått amok med superbilen!

Mansory er ikke akkurat plaget av mange hemninger ...

Har du noen gang sett, hørt eller opplevd noe som du liker, men som du egentlig ikke vil like? 

Enten det er en TV-serie som oppriktig talt er temmelig dårlig, men du ikke klarer å la være å se på, musikk de fleste andre fnyser av, men du liker: Eller det er maten du vet du ikke bør spise mye av, men som likevel er så fristende, så fristende.

Beryktede Mansory

Dette fenomenet (hva det enn kalles?) finnes også i bilverdenen, og på Frankfurt-utstillingen skjer det med meg. Jeg går nemlig forbi det tyske tuner- og styling-firmaet Mansory sin stand. Et firma som mer enn noen andre er kjent for det ekstremt vulgære og smakløse, med biler som du enten må være russisk, arabisk eller kinesisk milliardær for å like. Det handler om glorifisering av det prangende, med en stil som er halvveis tjekkisk hallik, halvveis Ludvig den fjortende.

Derfor er alle skjønt enige i at Mansory er noe man ikke skal vie mye oppmerksomhet, men heller gå fort forbi. Det går som oftest bra, men denne gangen stopper jeg opp. Alskens karbonkledde grå eller sorte superbiler som Mansory pleier å varte opp med, kan jeg lett overse. Men en Bentley Continental GTC i en herlig skinnende oransje-farve er noe annet. Som en full sjømann på Reeperbahn, blir jeg uimotståelig lokket mot fristelsen og fordervelsen…

Luksus-SUV utsolgt for hele 2016

Mengder av karbonfiber

Mansory har selvsagt forsynt bilen med mengder av karbonfiber. Frontfanger, panser, grill, sideskjørt, spoiler, diffuser, speil, A-stolper. Alt sammen laget av karbonfiber. Det hjelper på vekten, samtidig som man under panseret har forsynt W12-motoren med samme effekt som Bugatti Veyron: 1001 hk!

Samtidig som dreiemomentet er på 1200 Nm ved 2100 omdreininger. Her snakker vi bunndrag av dypeste sort! Toppfart er oppgitt til 330 km/t, mens 0-100 går unna på 3,9 sekunder.

Kan bli mye billigere enn konkurrentene

Føler på skammen

Innvendig er bilen kledd i det mykeste skinn, mens dashbordet og konsollen har en 3D-struktur, som gir en helt fantastisk dybde og glans. Det hele er en orgie i oransje, treverk, moderne mønster og skinn.

Egentlig utrolig tacky, men jeg må motvillig innrømme at jeg digger det. Det hele lukter kvalitet og presisjon hele veien, og sånt liker jeg. Jeg vet også av erfaring at Mansory leverer solid håndverk, etter å ha besøkt fabrikken for noen år siden.

Så jada, bilen er vulgær og prangende så det holder, men gud bedre så lyst jeg fikk på den. Strengt tatt er det vel da bra at jeg ikke er i nærheten av å ha råd til den ...

Her er bilnyheten allerede i Norge