Se alle bildene fra Brooms amcar-treff

Tidenes parkeringsplass utenfor for studioet vårt. Se bildene:

x 8
x 8

Vi i Broom inviterte til amcar-treff live på TV denne uka. Usikkerheten rundt om det ville komme noen i det hele tatt, snudde seg kjapt til usikkerhet om vi hadde plass til alle!

Det var et utrolig variert bil- og persongalleri som stilte opp, både i årstall og stiler. Et perfekt tverrsnitt av det som er den største samlingen av bilinteresserte i Norge - nemlig de som er interessert i amerikanske biler.

Sjekk Lindas kjempetøffe Edsel!

Ford Mustang Fastback

x 27
x 27

Undertegnede sendte en SMS til Richard på Pony-parts i håp om at han kunne mobilisere noen Mustanger. Det endte med at Ford Mustang ble den bilen på treffet med flest deltagere.

Her var spekteret stort. Alt fra originalbiler, til den lysegule fastbacken på bildet der streameren i ruta høyst antagelig røper at motoren er frisert av trimmeguru Karl Ness alias Madness Power. Det var også en hardtop i lett pro- touring-stuk der motoremblemet 5.0 mulig hinter til noe moderne under panseret? Journalisten rakk ikke spørre den vakre sjåføren i det jeg var for opptatt med å ødelegge introtesten ved å plante kroppen min i TV-bildet.

Den mest spesielle Mustangen på treffet var kanskje en farkost i det som på interiørspråket heter chabby chic. Lakkert i det som så ut som rød primer, kunne man tro at det dreide seg om en tilfeldig fastback som hadde sonet en dom med manglende stell og pleie. Men det viste seg å være en ekte Shelby - som i tillegg laget en helt vanvittig rå lyd i det den spant avgårde inn i sommerkvelden.

- Å jøsses!

x 1
x 1

Da vi virkelig skjønte at dette kom til å bli noe stort, var da det kom noe stort - bokstavelig talt! Kjell Arild fra Ås stilte med en vanvittig tøff Peterbilt.

Pickup-en til høyre tilhører en av de mest dedikerte USA-fans i Norge, nemlig Buck Callahand. Han har faktisk bytta navn, ja!

Cab i sommerkveld

x 28
x 28

Mustangene var som nevnt variert både i stil og stuk. Denne røde caben skiller seg ut fra alle pro touring-bilene som har blitt bygget i det siste.

Dette må da være et nært perfekt kjøretøy til å nyte solnedganger i?

Jan Erik med maskinpistol

x 2
x 2

Det var cirka i dette øyeblikket at introen måtte gjøres om igjen da fotografen (altså meg) sto midt i bildet. Sendingen går live, men vi tok introen i opptak grunnet frykt for regnvær. Noe som skulle vise seg å bli et smart trekk!

Jentene på panseret er dresset opp med klær fra butikken Route V8 på Illseng. Tidsriktig og lekkert!

Nydelig gul

x 29
x 29

Corvette-generasjonene deles opp i C1, C2, C3, C4 også videre. Dette er en C3 og et nydelig eksemplar. Bilen var importert for ikke veldig lenge siden, og det ser ut som eieren har gjort et lite funn.

Gulfargen er veldig korrekt for å gi det rette tidlig 1970-talls stuket, og originalfelgene hjelper til på autensiteten.

Uvanlig hot rod

x 3
x 3

1940-tallet blir ofte oversett når folk skal velge seg en amerikansk bil å forbarme seg over. Er du interessert i cruise-flak eller customutgangspunkt, er det ofte 1950- og 1960-tallet som gjelder. Er det muskelbiler, er det ofte 1960- og 1970-tallet. Er det hot rod som får hjertet ditt til å slå, er det gjerne 1930-tallet, og liker du den typiske "veteranbilen", så er vi gjerne tilbake på 1920-tallet.

Men denne bilen som artikkelforfatteren identifiserer som en 1941 Chevrolet Coupé (correct me if I´m wrong etc...) er et bevis på at kombinasjonen hot rod og 1940-tall definitivt ser bra ut!

Nydelig V12-er

x 4
x 4

Denne overdådigheten er signert Cadillac og har en V12 under motorlokket.

Eieren hadde reddet den fra stå-i-hjel-døden i et tysk museum og ut i frihet. Da han ble spurt om han ikke var redd for at bilen skulle gå varm når vi filmet introen, var svaret kort og greit: - De hadde god tid før i tida, så de bygget biler med god kjøling!

Gutta (og jentene) i grønt

x 5
x 5

Det vide spekteret av fremmøtte kjøretøyer sees her i en treaksla Dodge Weapon Carrier, eller "kvarting" som den het her hjemme.

Ikke det mest komfortable som går på norske veier, heller ikke det mest lettkjørte, men allikevel en helt praktfull bil!

Conwoy

x 6
x 6

Det var ikke uten at man fikk en viss nærhet til filmene "Convoy" og "Smokey and the Bandit" da denne Peterbilten dukket opp.

Gummianda på panseret er støpt av samme fyren som laget originalen på snuta til Macken i "Convoy." Og med en svart, amerikansk sportsbil bak får man en veldig sterk gjenkjennelses-følelse til "Smokey and the Bandit" selv om det i den filmen benyttes en Pontiac Fire Bird Trans Am og en Kenworth W900.

Glemt Mustang

x 7
x 7

I Mustangkretser er det ofte 1960- og 1970-tallet som gjelder. Men det finnes andre kule Mustanger også. Den tredje generasjon Ford Mustang kom i 1979 og varte helt til 1993 - den ble en mye heldigere affære enn Mustang II som var en grusomt resultat av oljekrisa i 1972.

Denne bilen er det artikkelforfatteren kommer fram til å være en sen 1980- tidlig 1990-modell. En lett modifisering med andre frontlamper gjør seg meget godt på en bil som er i ferd med å få sin fortjente klassikerstatus.

NM-kokk

x 10
x 10

Det er vel ikke alle biltreff som kan skryte av både gratis grillmat fra en Norgesmester i grilling, og av live TV-sending i prime time. Men nå er ikke Broom-treff som alle andre treff heller.

Rune Maylove grillet pølser og en nydelig entrecote med en hemmelig krydderblanding han hadde fått av en oljemillionær i USA. Fantastisk!

Nascar-kopi

x 11
x 11

Denne bilen er uvanlig selv i originalutførelse. Når man i tillegg lager en skikkelig Nascar-kopi, ja da blir det noe helt spesielt.

Bilen er en AMC Matador og eieren Per Rosenvinge poserer stolt!

Egen hot rod-butikk

x 12
x 12

Ståle Pettersen (t.v) driver Route V8. Butikken selger klær, musikk og alt annet stæsj som hører 1950- og 1960-talls livsstilen til. De holder til på Illseng, der artikkelforfatteren var på sommerferie i tre uker for en del år tilbake etter en feiltolkning av hastighetsbestemmelsene (les: trodde det var fri fart i Norge, det var det ikke!?!) Dette var et av kveldens mest stilfulle ekvipasjer - med gutter og jenter i gjennomført klesdrakt!

Full kontroll!

x 13
x 13

Amcar-treffet slik det så ut inne i TV-bussen. De er ganske bilfrelste de som er bak kameraet og miksepulter også, så dette var moro!

Hedersgjest

x 14
x 14

Stilkonge Jan "Baron af Grüneløkka" Vardøen stilte med stil. Skal du ha en skikkelig amerikansk matopplevelse drar du på dineren hans Nighthawks på Grünerløkka, spiser en saftig burger og skyller den ned med en Ice Cream Soda. Bedre blir det nesten ikke!

Corvette-dasj

x 15
x 15

Lastebilgutta er frelste de og. Dette dashbordet blir kalt Corvette-dasj og hvis du lurer på hva alle viserne viser, så aner jeg ikke.

Gangster

x 16
x 16

Som mekaniker hadde han blitt kalt ned til et tysk museum for å finne en feil med denne bilen ingen andre fant. Det klarte han, men bilen ble liggende i bakhodet - og nå er den endelig i Norge. Kjenner du navnet på denne Cadillac-eieren, skriver du det i kommentarfeltet. Det gjelder samtlige andre navn som ikke har kommet med også.

- Ja, det er meg du ser på TV!

x17
x17

Det var forholdsvis mange av de frammøtte som ble oppringt av overrasket bekjentskap i det de fikk ansiktet sitt på TV-skjermen. Moro!

Vi takker alle frammøtte for sporty innsats, og håper at dette var en morsom opplevelse.

Denne er alt annet enn amerikansk!

Har du kommentarer om treffe`? Skriv i kommentarfeltet under!