Politiet ble vitne til en kjøretur helt utenom det vanlige, den får også store konsekvenser for sjåføren. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
Politiet ble vitne til en kjøretur helt utenom det vanlige, den får også store konsekvenser for sjåføren. Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Satt på fanget til sovende sjåfør og kjørte – så kom blålysene...

Nå er kvinnen (21) fradømt førerkortet på livstid.

Mens en 21 år gammel kvinne var inne på en bensinstasjon, sovnet kameraten hennes i bilens førersete. Da kvinnen kom ut og ikke fikk liv i den sovende sjåføren, satte hun seg bare på fanget hans og kjørte videre. Det skriver ta.no

– Vanskelig å gire

Hendelsen skjedde like etter midnatt 12. mars i år i Bamble. Da den 21 år gamle bamblekvinnen nylig møtte i Nedre Telemark tingrett, tilsto hun både ruskjøring, uaktsom kjøring, kjøring uten førerkort og bruk av narkotika.

Kvinnen forklarte at hun brukte litt tid inne på bensinstasjonen, og at kameraten hennes sovnet i mellomtida. Da hun kom ut og ikke klarte å få liv i den sovende kameraten, satte hun seg på fanget hans og kjørte. Hun sa at det hadde vært vanskelig å gire og å nå pedalene, og at hun hadde fått panikk da hun så politiet ligge bak. Etter å ha kjørt opp i et blomsterbed, ble hun sittende på fanget til den sovende sjåføren da politiet kom bort til bilen, og hun tilsto alt på stedet.

En blodprøve viste at kvinnen hadde 1,42 i alkoholpromille, og i tillegg var hun påvirket av narkotika.

Dommerfullmektig Vegard Rosenvinge Lauvdahl og meddommerne Anne Kirsten Sætre og Kai Fredrik Siggerud har dømt kvinnen til 50 dagers ubetinget fengsel, samt en bot på 10.000 kroner. Hun er videre fradømt retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for alltid. I august i 2015 fikk kvinnen en betinget dom, og kjøringa skjedde i denne dommens prøvetid. Dommen er derfor en fellesstraff med den betingede delen av denne.

– Betydelig fare

Retten mener det er skjerpende at kvinnen i 2015 også ble dømt for ruskjøring.

– Det vektlegges i samme retning at tiltalte førte bilen ved å sitte i fanget til en sovende person og at dette gjorde at hun fikk problemer med å nå ned til pedalene og å gire. Dette forhold medførte etter rettens mening en ytterligere betydelig fare ved kjøringen utover selve ruspåvirkninga, og må synliggjøres ved straffutmålinga, heter det i dommen.

Foruten om ruskjøringen ble kvinnen dømt for oppbevaring av 19 gram hasj, som politiet fant da de dro innom leiligheten hennes den 29. juli i år. Stoffet lå på bordet og kvinnen tilsto med en gang at stoffet var hennes, noe hun også tilsto i retten.

Flere bil og motorsaker fra ta.no finner du her:

Etter nyttår kan du få over 10.000 i fartsbot – her er de nye satsene